The Telegraph: Iat-o pe Laura Codruta Kovesi, femeia care conduce razboiul impotriva coruptiei

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 11:00
2131 citiri
The Telegraph: Iat-o pe Laura Codruta Kovesi, femeia care conduce razboiul impotriva coruptiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Dusmanii spun despre procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca este un adversar problematic, o intoarcere in era comunista in care statul facea abuz de putere si distrugea vieti dupa bunul sau plac.

Insa pentru simpatizati, Kovesi este o eroina. Este persoana care, in sfarsit, a inceput lupta impotriva elitei corupte si puternice, despre care romanii cred ca saraceste tara de decenii, scrie The Telegraph.

Kovesi, "femeia in fata careia tremura Romania", laudata in Der Spiegel: In loc de cafea bea lacrimi de corupti

Infiintata in 2003, DNA a avut ani intregi o reputatie nu tocmai buna, pentru ca putini au fost cei care au crezut in capacitatea institutiei de a eradica flagelul coruptiei.

Insa in 2013 comanda a fost preluata de Kovesi, care deja fusese cel mai tanar procuror general al Romaniei, precum si jucator profesionist de baschet la un moment dat.

Sub conducerea sa, DNA a devenit un organism puternic, care a adus in fata justitiei inalti demnitari si care a ...citeste mai departe despre "The Telegraph: Iat-o pe Laura Codruta Kovesi, femeia care conduce razboiul impotriva coruptiei" pe Ziare.com

#Kovesi laudata The Telegraph, #Kovesi lupta coruptie , #Stiri Administratie