Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taxa de pod de la Fetesti, suspendata de vineri pana luni

Taxa de pod de la Fetesti, suspendata de vineri pana luni


Plata taxei de pod de la Fetesti a fost suspendata in week-end, de vineri pana luni, pana pe data de 1 septembrie 2014, potrivit unui Ordin al secretarului de stat care conduce Departamentul pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, publicat pe 31 iulie in Monitorul Oficial.

Conform documentului, in intervalul cuprins intre zilele de vineri, ora 13,00, si luni, ora 13,00, incasarea taxei de pod se sisteaza, cu exceptia perioadei 14 august - 18 august, cand aceasta taxa nu se va percepe intre zilele de joi, ora 13,00, si luni, ora 13,00.

"Prin derogare de la prevederile ordinului ministrului delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investiti straine nr. 290 din 2013 pentru aprobarea unor tarife aplicate Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, publicat in Monitorul Oficial, partea I nr. 484 din 2 august 2013, cu modificarile si completarile ulterioare, incasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare de la Fetesti-Cernavoda se sisteaza de la data imtrarii in vigoare a prezentului ordin pana la 1 septembrie 2014, in intervalul cuprins intre zilele de vineri, ora 13,00, si luni, ora 13,00, cu exceptia perioadei 14 august 2014 - 18 august 2014, cand sistarea incasarii tarifelor se aplica in intervalul cuprins intre zilele de joi, ora 13,00, si luni, ora 13,00", se mentioneaza in documentul publicat in MO.

Taxa variaza intre 13 si 91 de lei

Tarifele pentru o singura trecere a postului peste Dunare Fetesti - Cernavoda pornesc de la 13 lei pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) - autoturisme si ajung pana la 91 lei in cazul vehiculelor rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.

Premierul Victor Ponta a anuntat joi, in sedinta de Guvern, ca taxa de pod de la Fetesti nu se va mai plati in weekend.

"CNADNR a reusit sa faca tot o catastrofa la bariera de la Fetesti. Oamenii cred ca nu se mai duc in vacanta de groaza ca... Nu stiu cum s-au gandit orele alea, poate gandesc eu mai bine si poate ii anuntati ca de vineri pana luni nu se plateste acolo la Fetesti. Tinem oamenii acolo la Fetesti, pentru 13 lei ne batem joc de ei. Faptul ca CNADNR-ul este atat de incompetent incat nu e in stare sa faca un sistem care sa poata sa treaca oamenii mai repede sa plateasca, nu e vina oamenilor", a afirmat Ponta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1811 ori