STUDIU Proiectul soselei de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia: trebuie sa fie autostrada, nu drum expres

Marti, 23 Iunie 2020, ora 16:16
719 citiri
STUDIU Proiectul soselei de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia: trebuie sa fie autostrada, nu drum expres
FOTO Facebook/CNAIR

Drumul de mare viteza spre Moldova, cei circa 355 de kilometri de la Ploiesti la Pascani pe relatia Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani, ar trebui sa fie autostrada si nu drum expres, arata Hotnews, care citeaza Studiul de Coridor realizat de catre elaboratorii Studiului de Fezabilitate si CESTRIN.

Potrivit sursei citate, "in urma rularii tuturor scenariilor in cadrul Modelului National de Transport a rezultat ca varianta optima implementarea la profil de autostrada a intregului sector Ploiesti - Pascani". Totusi, arata Hotnews, un cuvant final va avea de spus si JASPERS, consultantul Comisiei Europene de unde se asteapta cofinantarea in mare parte a intregului proiect. "Studiul mentionat urmeaza a fi supus analizarii si aprobarii JASPERS si va sta la baza documentatiei necesare accesarii fondurilor europene nerambursabile pentru faza de executie a obiectivului", arata CNAIR, potrivit sursei citate.

"Necesitatea si oportunitatea executiei Drumului de mare viteza Ploiesti-Pascani este justificata si prin avantajele imediate si majore, atat in varianta cu Drum Expres cat si Autostrada, pe care le va avea prin devierea traficului de tranzit din localitati si separarea lui de cel local. O data cu aparitia proiectului, traficul de marfa si de tranzit va fi atras de catre Drumul de mare viteza Ploiesti-Pascani reducand traficul pe drumurile nationale din aria de influenta a proiectului, dar si de pe culoarul concurent reprezentat de DN1B si DN2 (plansele diferenta)", se arata in concluziile documentului prezentat de Hotnews. Potrivit sursei citate, elaboratorii SF-ului sustin ca varianta de autostrada pentru relatia Muntenia - Moldova este cea mai potrivita.

Analiza comparativa Drum Expres vs Autostrada - Drum de mare viteza Ploiesti - Pascani realizata de CESTRIN (DOCUMENT) ...citeste mai departe despre "STUDIU Proiectul soselei de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia: trebuie sa fie autostrada, nu drum expres" pe Ziare.com

#autostrada, #Moldova, #a7 , #Stiri Administratie