Structurile NATO din Romania, inclusiv cele de comanda, pot functiona

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 16:33
1326 citiri
Structurile NATO din Romania, inclusiv cele de comanda, pot functiona
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a semnat, miercuri, alaturi de comandantul suprem al Fortelor Aliate din Europa, generalul Philip Breedlove, si de comandantul suprem aliat pentru Transformare, generalul Denis Mercier, Acordul suplimentar la Protocolul de la Paris din 1952 privind statutul comandamentelor militare internationale, prin care se asigura cadrul juridic necesar functionarii structurilor NATO in Romania. Potrivit unui comunicat de presa al MAE, acordul a fost semnat la Cartierul General al NATO.

"Incheierea acordului suplimentar reflecta angajamentele asumate de Romania la nivel aliat in ceea ce priveste consolidarea apararii colective pe flancul estic, in mod specific asigurarea prezentei NATO pe teritoriul tarii noastre. Prin acordul suplimentar se asigura cadrul juridic necesar functionarii structurilor NATO in Romania", a declarat Comanescu.

MAE precizeaza ca documentul va facilita operarea celor doua structuri de comanda si control NATO ...citeste mai departe despre "Structurile NATO din Romania, inclusiv cele de comanda, pot functiona" pe Ziare.com

#Comanescu cadru juridic structuri NATO, #Romania structuri NATO active , #Stiri Administratie