Ce le-a spus Klaus Iohannis sindicaliștilor din învățământ. Greva profesorilor va continua

Marti, 30 Mai 2023, ora 16:20
95 citiri
Ce le-a spus Klaus Iohannis sindicaliștilor din învățământ. Greva profesorilor va continua
Imagine de la întâlnirea de la Cotroceni FOTO Administrația Prezidențială

Discuţiile dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii angajaţilor din sistemul de învăţământ s-au încheiat marţi după-amiază.

Liderii de sindicat au anunțat că preşedintele Klaus Iohannis le-a promis protestatarilor că se oferă să gireze şi să garanteze un acord între guvernanţi şi sindicalişti, acord privind revendicările acestora.

”Oamenii sunt cei care decid. Astăzi şi mâine îi consultăm şi ei vor lua o decizie”, a anunţat liderul FSLI, Simion Hăncescu. Miercuri, greva va continua. La ieşirea liderilor de sindicate de la negocieri, protestatarii au scandat ”Nu plecăm!”

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a anunţat, la ieşirea de la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că greva cadrelor didactice şi a celorlalţi angajaţi din educaţie va continua, miercuri.

”A promis că se va implica”, a afirmat liderul FSLI, Simion Hăncescu. Preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a catalogat discuţia cu şeful statului drept ”constructivă”

”Colegii noștri vor considera dacă aceste promisiuni şi angajamentele preşedintelui pot duce la detensionarea acestui conflict”, a afirmat, la rândul său, Marius Nistor.

”I-am prezentat domnului preşedinte care sunt revendicările noastre. (...) Domnia sa a spus că emiterea unui act normativ, ordonanţă sau altceva, nu se poate, dar că se angajează, în cazul în care se va accepta un acord, îl va gira, va gira şi domnia sa acel acord”, a declarat Simion Hăncescu, la finalul negocierilor.

Întrebat cine ar trebuie să încheie, din partea autorităţilor, un astfel de acord, liderul FSE ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a răspuns că un astfel de document ar trebui încheiat în primul rând de către liderii coaliţiei majoritare, întrucât ”este vorba de un acord politic”.

”Un acord politic pe care şeful statului s-a oferit să îl gireze şi să garanteze punerea lui în aplicare. În acordul respectiv ar trebui prinsă grila de salarizare, grila pe care am negociat-o cu Ministerul Educaţiei, grilă care trebuie să plece de la acel reper foarte important: salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie”, a declarat Marius Nistor.

El a precizat că important este ceea ce cred profesorii. ”Premierul îşi doreşte acest lucru, dar mai departe este vorba de ceea ce cred colegii noştri. Ei trebuie să creadă ...citeste mai departe despre "Ce le-a spus Klaus Iohannis sindicaliștilor din învățământ. Greva profesorilor va continua" pe Ziare.com

#greva invatamant, #profesori, #Klaus Iohannis , #Stiri Administratie