Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Semnal de alarma: Centura Comarnic risca sa ajunga "centura muzeu" - unde duce unul dintre capete

Semnal de alarma: Centura Comarnic risca sa ajunga "centura muzeu" - unde duce unul dintre capete

Asociatia Pro Infrastructura avertizeaza ca Centura Comarnic risca sa devina un "muzeu" pentru ca unul dintre capele sale nu va fi legat la DN1.

"Riscam ca acest drum sa devina o 'centura muzeu' (stiti ca deja avem autostrazi muzeu). Capatul de nord al centurii (km 2+850 - km 3+134), care prevede conexiunea cu DN1 si include doua pasaje subterane (unul pe sub magistrala de cale ferata, celalalt pe sub DN1), nu este inclus in contractul proaspat semnat.

Solicitam CNAIR sa lanseze in cel mai scurt timp procedura de licitatie pentru conectarea centurii la DN1 pe partea de nord, astfel incat ea sa devina functionala! In plus, cerem CNAIR sa intreprinda in cel mai scurt timp toate demersurile pentru solutionarea chestiunilor birocratice, precum realizarea exproprierilor si obtinerea avizelor necesare", a transmis Asociatia Pro Infrastructura pe Facebook.

Centura va avea o banda pe sens si va porni din DN1, de la actuala intersectie dintre DN1 si DC119, respectiv DC1F, va continua pe traseul DC119, ramanand pe un traseu cuprins intre Raul Prahova si calea ferata Bucuresti-Brasov pana la capatul tronsonului, in zona de varsare a Raului Batraioara in Prahova.

In urma cu doua zile a fost semnat constractul de proiectare si executie cu o asociere de firme italiene care include Next Level Europe-Eurostrade-Groma Societa Di Ingegneria li. Acesta are valoarea de 17,04 milioane lei, fara TVA si este incheiat pe 31 luni (3 luni proiectare, 4 luni executie in teren si 24 luni garantie).

A.G. ...citeste mai departe despre "Semnal de alarma: Centura Comarnic risca sa ajunga "centura muzeu" - unde duce unul dintre capete" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1134 ori