Romanii cer in strada un nou vot in cazul Oprea-Gigina. Ce solutii legale exista

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 12:00
759 citiri

Mii de manifestanti si-au exprimat in strada indignarea fata de votul dat in Senat impotriva urmaririi penale a lui Gabriel Oprea in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, cerand o solutie pentru deblocarea acestui dosar si infaptuirea actului de justitie. Exista insa si solutii legale pentru reluarea votului in Senat?

Parerile sunt impartite, existand argumente si contraargumente bazate pe Constitutie, Legea raspunderii ministeriale si Regulamentul Senatului.

Vineri la pranz, in contextul in care protestatarii au anuntat pe retelele de socializare ca vor continua sa iasa in strada pana cand dosarul Gigina va fi deblocat, Gabriel Oprea i-a trimis o scrisoare presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in care a cerut reluarea votului, fara sa precizeze care ar putea fi cadrul legal in baza caruia s-ar putea face acest lucru.

Desi in urma cu cateva zile declarase public ca se gandeste la demisie, Gabriel Oprea pare sa fi renuntat la idee, sustinand ca vrea dreptate ...citeste mai departe despre "Romanii cer in strada un nou vot in cazul Oprea-Gigina. Ce solutii legale exista" pe Ziare.com

#reluare vot Oprea Gigina, #protest Oprea imunitate , #Stiri Administratie