Revocarea lui Kovesi: CSM demonteaza punct cu punct raportul lui Toader

Vineri, 16 Martie 2018, ora 12:19
963 citiri
Revocarea lui Kovesi: CSM demonteaza punct cu punct raportul lui Toader
Foto: Arhiva Ziare.com

Sectia pentru procurori din cadrul CSM a analizat toate cele 20 de motive invocate de Tudorel Toader pentru a cere revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de sef la DNA. Procurorii au argumentat pe 51 de pagini de ce acestea nu sunt intemeiate si "ca aspectele sesizate nu denota deficiente in exercitarea atributiilor manageriale".

In propunerea de revocare a Laurei Codruta Kovesi, formulata de ministrul Justitiei, nu s-a facut referire punctual la niciuna dintre atributiile legale incalcate, potrivit motivarii avizului negativ dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Avizul negativ, la Cotroceni

CSM anunta, vineri, ca a trimis "decidentilor" motivarea avizului negativ pe care Sectia de procurori l-a dat in cazul cererii de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, formulata de ministrul Justitiei, Tudore Toader.

"In urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justitiei de revocare a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca hotararea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivata si inaintata decidentilor pentru a dispune masurile legale", a transmis CSM intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cel care urmeaza sa anunte decizia in cazul Kovesi este presedintele Klaus Iohannis, care a afirmat in repetate randuri ca nu considera ca sunt motive de revocare a sefei DNA.

Avertismentul lui Toader

Pe 27 februarie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Tudorel Toader a declarat, luni, referindu-se la motivarea avizului negativ dat de CSM, ca membrilor Sectiei de procurori "le va fi greu sa motiveze contra evidentei", el argumentand ca este vorba despre un demnitar care a incalcat de trei ori Constitutia.

Intrebat daca reproseaza ceva Sectiei pentru procurori a CSM, ministrul Justitiei a raspuns ironic: "Tot romanul isi cunoaste atributiile de serviciu pe care le are si tot romanul isi indeplineste corect, loial si la timp respectivele atributiuni".

Ministrul Justitiei a mai spus ca asteapta motivarea CSM si hotararea presedintelui Klaus Iohannis in privinta revocarii sefei DNA, dupa care va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala. ...citeste mai departe despre "Revocarea lui Kovesi: CSM demonteaza punct cu punct raportul lui Toader" pe Ziare.com

#CSM motivare aviz negativ Kovesi , #Stiri Administratie