Reactia MAE, dupa ce ambasadorul SUA a aparut cu steagul secuiesc in mana

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 16:13
948 citiri
Reactia MAE, dupa ce ambasadorul SUA a aparut cu steagul secuiesc in mana
Foto: Facebook/Ambasada SUA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reactionat miercuri, dupa ce in spatiul public a aparut o fotografie in care ambasadorul SUA Hans Klemm tine in mana steagul Tinutului Secuiesc, in timpul unei vizite in Covasna.

MAE spune ca asemenea deplasari "presupun inclusiv necesitatea intelegerii si luarii in considerare a posibilitatii existentei unor sensibilitati".

De asemenea, MAE "a transmis aceste considerente partenerilor americani, in cadrul unei discutii cu Ambasada SUA la Bucuresti".

Reprezentantii ministerului sustin ca vizita ambasadorului Hans Klemm in Covasna se inscrie in atributiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fata locului cu privire la realitatile din statul de resedinta.

Totodata, oficialii MAE se declara convinsi ca "asemenea vizite genereaza o reprezentare adecvata a realitatilor din Romania in ceea ce priveste drepturile de care se bucura persoanele apartinand minoritatilor nationale si modelul de interculturalitate promovat de Romania, care ...citeste mai departe despre "Reactia MAE, dupa ce ambasadorul SUA a aparut cu steagul secuiesc in mana" pe Ziare.com

#reactie MAE Klemm steag secuiesc, #MAE Klemm steag secuiesc , #Stiri Administratie