Programul "Rabla pentru electrocasnice" da startul inscrierilor din 14 mai. Cand incep achizitiile

Marti, 11 Mai 2021, ora 16:37
650 citiri

Programul "Rabla pentru electrocasnice" din acest an va debuta pe 14 mai cu etapa de inscriere a beneficiarilor, iar din 21 mai beneficiarii pot incepe achizitia de aparatura noua in schimbul predarii uneia vechi, a anuntat, marti, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Barna Tanczos, intr-o conferinta de presa.

"Saptamana aceasta lansam programul 'Rabla pentru electrocasnice'. Vineri (14 mai - n. r.) este prima zi cand beneficiarii se pot inscrie in program. Bugetul de anul acesta este de 75 de milioane de lei si ne asteptam la un numar foarte mare de beneficiari, peste 200.000, pe noua categorii de produse: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, aparate frigorifice, uscatoare de rufe, aparate de aer conditionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri si tablete.

Am modificat categoriile de clasa energetica, pentru ca la nivel european aceste incadrari s-au modificat la sfarsitul anului 2020. A fost nevoie de o reincadrare a echipamentelor noi, astfel incat sa corespunda cu cerintele si Regulamentul european", a afirmat Tanczos.

Conform ministrului, sumele care se asigura sub forma unor vouchere vor fi urmatoarele: 400 de lei pentru masini de spalat rufe - cel putin clasa energetica C, 400 de lei pentru masini de spalat vase - cu cel putin noua clasa energetica D, 400 de lei pentru aparatele de aer conditionat cu clasa energetica de cel putin A++, 400 de lei pentru combine frigorifice, lazi frigorifice, congelatoare - cu clasa energetica de cel putin E, 400 de lei pentru televizoare avand cel putin clasa energetica E, 400 de lei pentru uscatoare de rufe minimum A++, 200 de lei pentru aspiratoare cu consumul ce mai mic de 400 kWh/an, 500 de lei pentru laptopuri si 300 de lei pentru tablete.

"In editia trecuta au fost probleme in momentul inscrierii beneficiarilor. Sistemul a cedat, motiv pentru care am regandit acest sistem si, in prima faza, se vor inregistra beneficiarii in sistemul informatic, cu nume, prenume, localitate, judet, CNP, adresa de e-mail si numar de telefon valid. De asemenea, are optiunea de a incarca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate si o declaratie pe propria raspundere ca pune la dispozitia AFM datele personale", a adaugat Barna Tanczos.

Ministrul de resort a mentionat, totodata, ca, dupa perioada de inscriere care va dura o saptamana (14 - 20 mai), prima etapa de achizitii se va desfasura in perioada 21 mai - 3 iunie si va viza masinile de spalat rufe, masinile de spalat vase si aparatele f ...citeste mai departe despre "Programul "Rabla pentru electrocasnice" da startul inscrierilor din 14 mai. Cand incep achizitiile" pe Ziare.com

#rabla, #electrocasnice, #inscrieri , #Stiri Administratie