Cum poate fi pus la punct un chirias-problema. Cazul unei femei care a devastat apartamentul in care locuia cu doi caini, platind o chirie de 675 de euro lunar

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 07:02
2851 citiri
Cum poate fi pus la punct un chirias-problema. Cazul unei femei care a devastat apartamentul in care locuia cu doi caini, platind o chirie de 675 de euro lunar
O chiriasa care a devastat apartamentul in care locuia a fost obligata de judecatori sa achite despagubiri FOTO/Pixabay

Chiriasii care distrug apartamentele in care locuiesc pot fi pusi la plata, asa cum arata cazul unei femei din Bucuresti data in judecata de proprietarul care i-a inchiriat apartamentul pentru suma de 675 de euro lunar.

Printr-un proces deschis la Judecatoria Sectorului 1, proprietarul unui apartament din Bucuresti a dat-o in judecata pe fosta sa chiriasa, cerandu-le judecatorilor sa o oblige pe femeie sa ii achite contravaloarea pagubelor produse in apartamentul inchiriat pentru pretul de 675 de euro/luna.

In proces, proprietarul a aratat ca pe toata perioada derularii contractului de inchiriere a avut probleme cu chiriasa, care, "desi avea obligatia de a achita lunar chiria in cuantum de 675 euro/luna, pana la data de 18 a fiecarei luni, nu a indeplinit in mod corespunzator aceasta obligatie, depasind, de fiecare data, perioada limita de efectuare a platii". Proprietarul a mai aratat ca in ultimele doua luni, chiriasa nici nu i-a mai platit sumele datorate.

Plangerile vecinilor

Proprietarul apartamentului a mai aratat ca a fost notificat de Asociatia de Proprietari ca femeia careia i-a inchiriat apartamentul nu respecta dreptul de proprietate comuna "prin permiterea accesului in apartament a animalelor de companie, a deranjat ceilalti proprietari si a afectat curatenia de pe scara blocului, din lift si curtea interioara". Prin aceeasi notificare, se comunica faptul ca nu au fost achitate cheltuielile de intretinere aferente lunilor august si septembrie. In urma notificarii, proprietarul a decis sa rezilieze contractul.

Dezastrul lasat in urma

Din proces reiese ca, in momentul in care a preluat apartamentul de la chiriasa, proprietarul s-a luat cu mainile de cap. "Cu ocazia restituirii apartamentului, a fost incheiat procesul-verbal de preluare a imobilului, prin care s-au constatat pagube insemnate care faceau bunul impropriu utilizarii in conditii normale: parchet deteriorat, pereti deteriorati si zgariati profund, canapea deteriorata, perdele distruse, sertare comoda TV roase de caine, scaune bucatarie deteriorate, intrerupator iluminat deteriorate", a aratat proprietarul in instanta.

Chiriasa data in judecata nu s-a aparat in proces in niciun fel.

Pagube de 13.000 de lei

In urma procesului, cu ocazia caruia s-a realizat si o expertiza pentru a se stabili valoarea bunurilor distruse si valoarea reparatiilor, judecatorii au obligat-o pe fosta chiriasa sa ii achite proprietarului peste 13.000 de lei. Mai exact, chiriasa a fost ...citeste mai departe despre "Cum poate fi pus la punct un chirias-problema. Cazul unei femei care a devastat apartamentul in care locuia cu doi caini, platind o chirie de 675 de euro lunar" pe Ziare.com

#proces, #chirias, #proprietar, #despagubiri , #Stiri Administratie