Primarul Robert Negoita s-a suparat pe bucurestenii care lupta sa salveze Parcul Brancusi: Sa nu va dea Dumnezeu ceea ce faceti!

Duminica, 02 Iunie 2019, ora 10:30
804 citiri
Primarul Robert Negoita s-a suparat pe bucurestenii care lupta sa salveze Parcul Brancusi: Sa nu va dea Dumnezeu ceea ce faceti!
Foto: Arhiva Ziare.com/Gabriel Kolbay

Cu cat se straduiesc mai mult bucurestenii sa afle din vina cui a fost distrus Parcul Brancusi si cand va fi acesta reamenajat, cu atat mai multe piedici le ridica administratia locala! Mai multi chiar, saptamana trecuta, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, s-a declarat dezamagit si chiar jignit de insistenta cetatenilor, care ii cereau sa se implice mai mult in rezolvarea problemei parcului.

Fara nicio explicatie, la inceputul lunii aprilie, angajatii Primariei Sectorului 3 au inceput sa demonteze leaganele si toboganele din Parcul Brancusi (situat in zona Titan, vizavi de Parcul IOR) . Ulterior, muncitorii au strans covorul antitrauma. Iar in cele din urma - chiar in saptamana dinaintea Pastelui - in parc a intrat un exvacator pe care scria "I love Sector 3" si care a inceput sa sparga aleile.

Uluiti, oamenii din zona au intrebat la Primaria Sectorului 3 de ce li se darama parcul. Li s-a raspuns, in doi peri, ca o parte din terenul parcului e proprietate privata, care trebuie eliberata de urgenta. Nemultumiti de raspuns, oamenii cerut sprijinul consilierilor USR si au organizat o serie de proteste. Ba, unii au inceput sa faca de planton in parc si chiar sa se aseze in fata excavatorului, in incercarea de a opri distrugerile.

In prima faza, eforturile oamenilor n-au fost incununate de succes. Demolarea a continuat, iar primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a refuzat in permanenta sa vina in parc si sa le explice oamenilor clar de ce a dispus distrugerea spatiului de agrement.

In cele din urma, Gabriela Firea le-a promis bucurestenilor din zona ca va cauta o solutie pentru salvarea parcului. Ulterior, nici primarul general n-a mai spus, insa, nimic in legatura cu acest subiect.

In aceste conditii, in lipsa oricarei certitudini, o mana de bucuresteni - purtati ca de la Ana la Caiafa intre Primaria Generala si cea a Sectorului 3 - incearca sa inteleaga daca autoritatile sunt intr-adevar de partea lor si lupta pentru reamenajarea parcului sau daca dimpotriva, doar lasa timpul sa treaca, in defavoarea interesului public.

De ce s-a demolat Parcul Brancusi

In 2011, Sorin Oprescu - pe atunci primar general al Capitalei - i-a retrocedat Mariei Cocoru o suprafata de 14.310 metri patrati din Parcul Brancusi. Inca de la acel moment, terenul a devenit proprietate privata. Cu toate astea, ani la rand, bucurestenii s-au putut bucura, in continuare, de parcul amenajat pe respectiva suprafata.

Anul trecut, insa, Maria Cocoru, prin mandatarii sa ...citeste mai departe despre "Primarul Robert Negoita s-a suparat pe bucurestenii care lupta sa salveze Parcul Brancusi: Sa nu va dea Dumnezeu ceea ce faceti!" pe Ziare.com

#salvare parc Brancusi, #Rober Negoita distrugere parc Brancusi, #parc Brancusi, #Maria Cocoru , #Stiri Administratie