Primaria Capitalei promite sa termine lucrarile din Prelungirea Ghencea pana pe 15 iunie

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 19:24
772 citiri
Primaria Capitalei promite sa termine lucrarile din Prelungirea Ghencea pana pe 15 iunie
Foto: Facebook/Initiativa Domnesti

Lucrarile de amenajare a Soselei Prelungirea Ghencea se vor incheia in 15 iunie. Acum mai este necesara doar amenajarea trotuarelor pe aproximativ 500 de metri in zona serelor, anunta sambata Primaria Capitalei.

Reprezentantii Primariei spun ca, din luna aprilie, de cand au fost demarate lucrarile, au fost reparate carosabilul pe o suprafata de peste 12.000 de metri patrati, intre intersectia cu strada Brasov si limita administrativa cu judetul Ilfov, trotuarele, pe o lungime de aproximativ 2,4 kilometri de la intersectia Prelungirea Ghencea cu strada Oltului pana la intersectia cu strada Magnoliei si au fost executate trei alveole suplimentar fata de cele cinci construite in 2016, pentru statiile RATB.

"Au mai ramas de executat lucrari de amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 500 de metri in zona serelor, cu termen de finalizare pana la data de 15.06.2017, in functie de conditiile meteo", precizeaza PMB, conform careia trotuarele au fost facute mai departe de carosabil pentru a permite scurgerea apei pluviale, masura luata pana la crearea canalizarii odata cu supralargirea Prelungirii Ghencea.

Trotuarele construite au, in mare parte, latimea de 1,5 metri, exceptie facand zonele unde aceasta a fost redusa pentru a nu afecta proprietatile private.

De asemenea, in zona vor fi montate si indicatoare rutiere cu "Oprirea interzisa", pentru ca autoturismele sa nu fie parcate pe portiunea dintre trotuar si sosea si vor fi infiintate noi treceri de pietoni, acestea urmand sa fie amenajate dupa obtinerea avizului de la Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Capitalei.

PMB a alocat in bugetul pentru 2017 suma de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investitii "Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti", suma urmand sa fie folosita pentru un nou studiu de fezabilitate si un Plan Urbanistic Zonal care sa corespunda situatiei din teren, amintesc reprezentantii Primariei.

De asemenea, in paralel cu proiectul municipalitatii, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei si calea ferata.

Pasajul, care include o lucrare de arta cu un giratoriu suspendat, care ar trebui sa fluidizeze circulatia rutiera in zona intersectiei dintre iesirea din Capitala spre Domnesti, dinspre Prelungirea Ghencea, si centura Capitalei, unde se creeaza frecvent ambuteiaje in prezent.

CNAIR anunta, la sfarsitul lunii martie, ca a demarat procedura administrativa de se ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei promite sa termine lucrarile din Prelungirea Ghencea pana pe 15 iunie" pe Ziare.com

#lucrari Prelungirea Ghencea , #Stiri Administratie