Povestea dramatica a unei familii de sirieni, care a fugit de bombe si a ajuns la Galati

Sambata, 12 Martie 2016, ora 17:48
838 citiri
Povestea dramatica a unei familii de sirieni, care a fugit de bombe si a ajuns la Galati
Foto: Digi 24 TV

Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galati gazduieste 21 de cetateni straini din Pakistan, Afganistan, Yemen si Siria, printre care se regaseste si familia siriana Aboaisa, formata din 5 membri si care pentru a ajunge aici a trecut prin 5 tari, timp de trei luni si jumatate.

Familia face parte din primul grup de 15 refugiati alocati Romaniei, din Grecia, in cadrul mecanismului de relocare al Uniunii Europene.

Primii refugiati au ajuns in Romania - de unde vin si in ce oras vor fi dusi

Mohamed Aboaisa este capul familiei, are 39 de ani si de profesie este bucatar. Sotia sa, Khaieria, are 37 de ani si este mama a doi gemeni, de patru ani, un baietel, Ahman, si o fetita, Etidel, si a unui alt baietel de doar sapte luni. Desi copiii sunt mici, cei doi soti au decis sa plece din Siria, de frica razboiului.

"Inainte de razboi am avut in Siria o viata buna si aveam si un viitor fericit. Am plecat pentru ca este razboi si practic nu aveam de ce sa mai ...citeste mai departe despre "Povestea dramatica a unei familii de sirieni, care a fugit de bombe si a ajuns la Galati" pe Ziare.com

#refugiati Siria Galati, #imigranti Galati , #Stiri Administratie