LIVE Copiii protesteaza la Guvern: Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul (Galerie foto)

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 12:33
5372 citiri
LIVE Copiii protesteaza la Guvern: Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

Romanii si-au adus copiii sambata in fata Guvernului, ca sa protesteze pentru democratie.

Evenimentul se numeste Educatie pentru democratie - marsul copiilor si a inceput la ora 11:00 in Piata Victoriei, unde s-au strans deja peste 3.000 de adulti si copii, iar oamenii continua sa vina.

Cei mici flutura steagul tricolor si pancarte cu diverse mesaje pentru guvernanti, transmit corespondentii Ziare.com.

"Noi avem superputeri si nu plecam nicaieri", "Monster DrOUGnea, fly away" si "Chiar daca sunt mic, sunt si eu aici" sunt doar cateva dintre mesajele de pe afise.

Masinile care trec prin zona claxoneaza, iar soferii ii saluta pe micii protestatari.

Oamenii au venit insotiti si de foarte multi caini, copiii fac baloane de sapun, iar cel mai bun cuvant care descrie atmosfera din piata este "veselie".

Cu mic, cu mare, oamenii au intonat imnul national, iar copiii au strigat lozinci precum "Noaptea ca hotii", "PSD ciuma rosie" si "Romania e a mea, nu a ta".

"Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul", "Azi nu am tema la Istorie. Azi schimb istoria" si "De la gradinita stiu sa nu mint si sa nu fur" sunt alte mesaje inspirate afisate de copiii protestatari.

Un copil, catre tatal sau: "Nu ma duce la somn, stau sa apar Romania". Tatal l-a linistit pe cel mic spunand-i: "ma intorc eu diseara".

In alta zona a pietei, o fetita imparte bomboane jandarmilor, care mai devreme au primit si flori de la copii.

In Piata Victoriei a fost amenajat un stand cu dulciuri gratis pentru cei mici.

Foto Ziare.com

Ziare.com a fost LIVE pe Facebook din Piata Victoriei, de la protestul celor mici:

Peste 1.000 de parinti si copii au iesit in strada si la Brasov, in fata Prefecturii, apoi au plecat in mars spre Piata Sfatului, relateaza News.ro.

"Mama lui Dragnea, il lasati pe Liviu afara? Nu, ca fura. Alta intrebare?", este unul dintre mesajele afisate pe pancartele micutilor, carora jandarmii le-au oferit bomboane. ...citeste mai departe despre "LIVE Copiii protesteaza la Guvern: Bunicii v-au dat votul, noi nu mai punem botul (Galerie foto)" pe Ziare.com

#protest copii, #protest copii Guvern , #Stiri Administratie