Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Operatiunile in vama, intarziate din cauza unor probleme tehnice

Operatiunile in vama, intarziate din cauza unor probleme tehnice


Operatiunile in vama inregistreaza intarzieri, din cauza unor probleme tehnice la Sistemul Informatic Integrat Vamal, care este indisponibil incepand din 3 iulie.

La birourile vamale, unele date trebuie introduse acum manual in sistemul informatic, au precizat reprezentanti ai Directiei Generale a Vamilor /DGV/.

"Din cauza unor probleme tehnice (hardware), Sistemul Informatic Integrat Vamal este momentan indisponibil. In acest sens, Directia Generala a Vamilor a informat in mod operativ toate structurile vamale teritoriale cu privire la folosirea procedurii alternative utilizata in astfel de situatii, incepand de ieri, 3 iulie a. c, ora 16,00, astfel incat sa se asigure desfasurarea in bune conditii a procesului de vamuire", se spune intr-un comunicat al DGV .

Autoritatea vamala sustine ca depune toate eforturile pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp posibil si a dispus prelungirea programului de lucru in birourile vamale de interior pana la finalizarea tuturor operatiunilor vamale.

DGV: In vami este folosit un sistem informatic alternativ, pana la remedierea problemelor tehnice

Birourile vamale pot folosi sistemul informatic alternativ, pana la remedierea probleme tehnice la Sistemul Informatic Integrat Vamal, programul de lucru fiind prelungit pana la finalizarea tuturor operatiunilor vamale, a anuntat vineri Directia Generala a Vamilor (DGV), potrivit Mediafax.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1202 ori