Naguma Medical anunta ca va transmite luni Ministerului Sanatatii 10 milioane de masti destinate persoanelor vulnerabile. Precizarile vin dupa ce premierul a spus ca va rezilia contractul

Luni, 24 August 2020, ora 12:55
663 citiri
Naguma Medical anunta ca va transmite luni Ministerului Sanatatii 10 milioane de masti destinate persoanelor vulnerabile. Precizarile vin dupa ce premierul a spus ca va rezilia contractul
Foto: Unsplash

Compania Naguma Medical Supply SRL, castigatoarea licitatiei organizate de Ministerul Sanatatii pentru cumpararea mastilor sanitare destinate populatiei din categoriile defavorizate, va transmite luni ministerului de resort o cantitate de 10 milioane din aceste masti, se mentioneaza intr-un comunicat remis de societatea comerciala.

"In acest weekend, Ministerul Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica, a deschis noi centre pentru primirea mastilor medicale. Naguma va continua sa distribuie mastile pe parcursul saptamanii, 10 milioane fiind livrate chiar astazi. Mastile achizitionate vor fi distribuite gratuit de catre minister unui numar de 2,3 milioane de romani din categorii sociale defavorizate", se precizeaza in comunicatul Naguma Medical Supply SRL.

Parte a grupului InteRo, compania Naguma Medical Supply SRL a castigat licitatia organizata de Ministerul Sanatatii pentru livrarea unui numar de 115 milioane de masti tip 3 PLY, oferind cel mai mic pret, respectiv 0,64 RON plus TVA, pentru masti medicale cu certificat de garantie si calitate, potrivit comunicatului.

Incepand din luna martie, Naguma Medical Supply SRL a furnizat Romaniei si altor tari din Uniunea Europeana peste 30 de milioane de masti, se mentioneaza in comunicat.

Compania Naguma Medical Supply SRL apartine familiei de investitori canadieni Topolinski, prezenta in Romania de peste 13 ani si activand cu precadere in domeniul dezvoltarilor imobiliare, si care isi propune ca pe termen lung sa transforme societatea comerciala intr-un furnizor de masti si alte echipamente individuale de protectie pentru Europa de Est, conform comunicatului.

Declaratiile premierului

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminica, referindu-se la licitatia pentru mastile destinate persoanelor vulnerabile, ca va fi reziliat contractul daca cei care au castigat nu livreaza luni produsele.

Seful Executivului a explicat ca licitatia a fost contestata de trei firme, atat la CNSC, cat si in instanta, contestatiile au fost respinse si ulterior s-a trecut la semnarea contractului-cadru, apoi a celui subsecvent cu castigatorul.

"Castigatorul licitatiei avea obligatia ca, in termen de cinci zile, sa depuna scrisoare de garantie, urmand sa inceapa cele sapte zile de derulare a contractului. Suntem in situatia in care castigatorul licitatiei nu a dep ...citeste mai departe despre "Naguma Medical anunta ca va transmite luni Ministerului Sanatatii 10 milioane de masti destinate persoanelor vulnerabile. Precizarile vin dupa ce premierul a spus ca va rezilia contractul" pe Ziare.com

#masti, #minister, #premier, #licitatie, #persoane defavorizate, #coronavirus , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”