Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Justitiei: Ancheta Parchetului pe Ordonanta 13 va continua

Ministrul Justitiei: Ancheta Parchetului pe Ordonanta 13 va continua

Ancheta Parchetului pe Ordonanta 13 va continua, pe actiuni si fapte continute in Codul Penal, sustine Tudorel Toader, ministrul Justitiei.

"Procurorii isi vor continua ancheta pentru a finaliza respectivul dosar, pentru a da o solutie temeinica si legala, dar nu vor mai urmari aspectele de oportunitate, circumstantele, imprejurarile adoptarii Ordonantei", a declarat, sambata, la Digi 24, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

"Ancheta va continua pe infractiuni, pe fapte prevazute in Codul Penal sau intr-o lege speciala, dar nu poate continua pe oportunitate, circumstante, imprejurari, legalitate, constitutionalitate", a adaugat Toader.

Ancheta pe OUG 13 inceputa de DNA a ajuns la Parchet.

DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!

Tudorel Toader a facut declaratiile de la Venetia, unde, pe parcursul a doua zile, 10 si 11 martie, se desfasoara lucrarile celei de-a 110 sesiuni plenare a Comisiei de la Venetia, la care a participat in calitate de membru titular al Comisiei.

Ministrul Justitiei a prezentat, cu aceasta ocazie, un raport asupra evolutiilor politice, juridice si sociale din ultima perioada din Romania.

"In urma cu doua saptamani, presedintele Comisiei de la Venetia mi-a adresat invitatia de a face o prezentare in plenul Comisiei privind evolutiile constitutionale, legislative recente din Romania. Am vorbit despre ordonanta 13, ordonanta 14, perotestele care au insotit aceste evenimente legislative si decizia CCR care a fost publicata ieri in Monitorul Oficial. Am prezentat continutul actelor legislative, efectele juridice pe care le-au produs sau le produc inca si consecintele sociale pe care le-au generat", a explicat ministrul Justitiei la Digi 24.

Toader considera ca prezentarea acestui raport era "utila si necesara" pentru o buna informare a Comisiei Europene, Consiliului Europei si a Comisiei de la Venetia, "pentru ca numai comunicand corect si la timp, si evaluarile noastre pot fi obiective in raport cu realitatile noastre sociale, juridice".

Prezentarea raportului in plenul Comisiei de la Venetia nu va avea si alte efecte. "Comisia nu poate sa modifice decizia CCR, care este definitiva si general obligatorie, potrivit Constitutiei (...) De la Comisie, punctele de vedere sunt binevenite pentru viitor, nu pentru trecut", a explicat ministrul Justitiei.

In context, Tudorel Toader a anuntat ca ancheta parchetului pri ...citeste mai departe despre "Ministrul Justitiei: Ancheta Parchetului pe Ordonanta 13 va continua" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 934 ori