Mesajul viral al lui Tudor Chirila: Nici Ceausescu nu a indraznit sa se atinga de Codul Penal

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 23:06
1079 citiri
Mesajul viral al lui Tudor Chirila: Nici Ceausescu nu a indraznit sa se atinga de Codul Penal
Foto: Arhiva personala Tudor Chirila

Solistul trupei Vama si un lider de opinie al "strazii", Tudor Chirila, a transmis live pe pagina sa de Facebook un mesaj in care isi exprima revolta fata de noile propuneri de modifcare a Codului Penal initiate de deputatul "mitraliera", Catalin Radulescu, si semnate de alti zeci de parlamentari PSD.

"Acum 30 de ani pe zidurile de la Piata Universitatii scria 'De Craciun ne-am luat ratia de libertate'. In schimb, acum, dupa 30 de ani, de Craciun, ne luam suturi in gura, cetatenii acestei tari.

Pentru ca in Parlamentul Romaniei infractorii isi fac de cap si cred ca in capul lor e urmatorul discurs: 'Ce, ba frate, nu mai pot sa fur in tara asta? Deci chiar am ajuns in situatia asta in care sa nu mai pot sa fur linistit in tara mea? Eu care sunt sef aici in Parlament. Nu mai pot eu sa fur de cativa fraieri din Justitie, si 3 procurori, si 5 judecatori, si smecherii aia de la UE nu ma lasa pe mine sa fur si sa imi bat joc de banul public cum vreau eu? Pai, nu se poate asa ceva...'", isi incepe ironic Chirila mesajul.

"Cam asta e logica. Sunt absolut convins ca ei cred chestia asta", sustine Tudor Chirila.

Printre modificarile propuse de PSD se numara introducerea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, inchisoare la domiciliu pentru cei care primesc pedepse de pana in trei ani sau luarea de mita pentru o alta persoana care nu mai reprezinta infractiune.

"Bai, frate, nici Ceausescu nu s-a atins de Codul Penal cum se ating astia. Deci nici Ceausescu... Sigur ca Ceausescu era dictator si controla tara asta prin intermediul clientelei de partid si de stat, dar eu imi amintesc ca Codul Penal era Codul Penal.

Deci nimeni nu indraznea...nici Ceausescu nu a indraznit sa modifice Codul Penal cum indraznesc astia. Ce traim este istoric si probabil ca ne va marca viata de acum inainte pe inca 50 de ani", mai spune Tudor Chirila.

Citeste mai departe despre "Mesajul viral al lui Tudor Chirila: Nici Ceausescu nu a indraznit sa se atinga de Codul Penal! (Video) " pe Ziare.com.

#Tudor Chirila despre Codul Penal, #Chirila reactie modificari Cod Penal, #Video Tudor Chirila Cod Penal , #Stiri Administratie