Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi masuri pentru protectia turistilor de pe litoral. Ce prevede ultimul ordin

Noi masuri pentru protectia turistilor de pe litoral. Ce prevede ultimul ordin

Operatorii economici sau administratorii plajelor de la Marea Neagra trebuie sa amplaseze la loc vizibil regulamentele de acces si de comportament pe plaja si sa asigure masuri pentru respectarea unei distante de doi metri (stanga/dreapta, fata/spate) intre sezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite, se arata in Ordinul privind stabilirea masurilor specifice de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitatile de operare a plajelor turistice.

Masurile de protectie a turistilor incluse in Ordinul comun emis de Ministerul Sanatatii (MS), Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) mai prevad ca administratorii sa asigure accesul pe plaja in limitele de capacitate adoptate, cu mentinerea distantei fizice, descurajarea aglomerarii si limitarea adunarilor mari.

De asemenea, pentru atingerea obiectivelor de reducere a riscului de transmitere a infectiei cu virusul SARS-CoV-2, administratorii plajelor trebuie sa adopte masuri pentru: restrictionarea accesului la plaja daca limitele de capacitate stabilite sunt depasite si distanta fizica nu poate fi mentinuta; asigurarea accesului prin puncte de intrare clar semnalizate; stabilirea de culoare unidirectionale, separate, de intrare si de iesire; rezervarea utilizarii plajei pe anumite perioade de timp se face prin intermediul unui sistem de rezervare online sau telefonic si/sau adoptarea de ore strategice de functionare sau criterii de inchidere flexibile; colaborare cu fortele de ordine pentru redirectionarea sau devierea vehiculelor/persoanelor, daca este atinsa capacitatea maxima stabilita; limitarea numarului de angajati care interactioneaza cu turistii.

Ordinul pentru aprobarea Normei privind stabilirea masurilor specifice de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitatile de operare a plajelor turistice include in total 22 de masuri de protectie a turistilor.

Astfel, se mai mentioneaza in document ca accesul in zonele adiacente interioare (de exemplu zone de schimbare, vestiare, toalete) trebuie sa respecte regulile de distantare fizica; trebuie sa se mentina o distanta de cel putin doi metri intre persoane (inclusiv angajatii) in orice moment, exceptie fiind membrii aceleiasi familii sau daca siguranta activitatii de baza necesita o distanta mai scurta (de exemplu, ridicarea echipamentelor grele); amenajarea zonelor de lucru (de exemplu scaune pentru salvamari, turnuri), ast ...citeste mai departe despre "Noi masuri pentru protectia turistilor de pe litoral. Ce prevede ultimul ordin" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 334 ori
Citeste mai multe desprelitoral reguli ordin