Manevrele lui Tudorel Toader in spatele scandalului SIPA. Marea epurare

Sambata, 27 Mai 2017, ora 12:44
900 citiri
Manevrele lui Tudorel Toader in spatele scandalului SIPA. Marea epurare

Unul dintre castigatorii de pana acum ai scandalului SIPA cred ca este, in mod poate paradoxal, ministrul Tudorel Toader, care nu face decat sa imi confirme ceea ce spuneam dintr-un bun inceput, ca este unul dintre cei mai abili demnitari pe care i-am vazut.

Plasandu-se in conturul unui curajos pionier al transparentei in tenebroasa zona a SIPA, dl Toader ne-a servit, dupa o intensa promovare demna de premiera noului sezon Game of Thrones, o mai degraba non-stire, pentru ca dezvaluirile despre intrarile in arhiva SIPA nu au cine stie ce valoare de revelatie, cu exceptia chestiunii becului lui Robert Cazanciuc, deocamdata mai mult anectodica, avand in vedere ca o singura intrare, fie ea si a celui mai ofiter dintre ofiterii SRI, nu poate provoca cine stie ce scurgeri spectaculoase de informatii.

Dar, pana sa ne prindem ca gogoasa e cam goala pe dinauntru, dl Toader, lasandu-se asteptat de presa ca o autentica vedeta, a lansat un nou promo, care sa ridice din nou miza: cele 22 de vizite desecretizate sunt de fapt cu mult mai multe, dar despre asta in episodul viitor, dupa nu stiu ce desecretizari ale unor secrete care nu-s de serviciu, ci de stat. Si pana atunci, da-i si mesteca in alte speculatii!

Deja mi se pare ca stilul acesta este pentru dl Toader un "modus operandi". Asa a facut si cu evaluarea procurorilor-sefi, pentru care a recunoscut abia dupa ca nu avea baza legala, deci nici nu putea avea vreun efect juridic. Asa face si cu marele audit care a devenit al intregului sistem judiciar si care, desigur, presupune o lunga procedura.

Dl Toader arunca teme din care presa sa muste cu toti dintii si pe care sa le rumege pana se plictiseste, timp in care ele sa tina captata toata atentia. De aceasta data, in spatele peredelei de fum pe care dl Toader o intretine abil, are loc o autentica epurare a Ministerului Justitiei.

Dupa cum a si recunoscut public, dl Toader a cerut CSM revocarea detasarilor pentru toti magistratii care lucreaza in MJ. Motivele sunt pe cat de populiste pe atat ridicole.

Pe de-o parte, faptul ca detasarile dureaza de prea mult timp si, vezi Doamne!, ar fi nevoie de angajari definitive pe posturile acelea. Iar pe de alta parte, e pacat sa tii pe posturi de functionari magistrati bine pregatiti, cu exemplul procurorului care se iroseste la resurse umane.

Ceea ce nu spune dl ministru este ca multi dinte cei pe care vrea sa ii scoata acum in minister sunt persoane ultrapsecializate, care lucreaza in zone cheie precum af ...citeste mai departe despre "Manevrele lui Tudorel Toader in spatele scandalului SIPA. Marea epurare" pe Ziare.com

#Tudorel Toader CSM minister , #Stiri Administratie