MAE: Romanii care tranziteaza in mai putin de 12 ore Serbia nu vor mai prezenta un test COVID-19

Vineri, 21 August 2020, ora 15:18
677 citiri
MAE: Romanii care tranziteaza in mai putin de 12 ore Serbia nu vor mai prezenta un test COVID-19
Foto: Pixabay (Arhiva)

Tranzitul persoanelor care calatoresc din Romania prin Serbia si care nu depaseste o durata de 12 ore este permis fara obligativitatea prezentarii unui test molecular negativ (PCR) privind infectia cu virusul SARS-CoV-2, a informat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES de MAE, in seara zilei joi, autoritatile sarbe au publicat o noua decizie pentru revizuirea conditiilor de intrare si tranzit in Republica Serbia, aplicabila persoanelor care sosesc din Romania, Bulgaria, Croatia si Macedonia de Nord.

"Conform noilor prevederi, incepand cu data de 20 august, tranzitul persoanelor care calatoresc din Romania, Bulgaria, Croatia sau Macedonia de Nord si care nu depaseste o durata de 12 ore este permis fara obligativitatea prezentarii unui test molecular negativ (PCR) pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, sunt exceptate de la obligativitatea prezentarii unui test molecular negativ persoanele care intra pe teritoriul Republicii Serbia dinspre unul dintre cele patru state mentionate anterior, daca persoanele in cauza au fost doar in tranzit, pentru nu mai mult de 12 ore, pe teritoriul acestora", se precizeaza in comunicat.

Totodata, arata sursa citata, autoritatile sarbe au anuntat noi exceptii de la obligativitatea prezentarii unui test molecular negativ (PCR) pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.

"Astfel, incepand cu data de 20 august, in plus fata de categoriile exceptate anterior, cetatenii straini care au domiciliul sau resedinta in Republica Serbia si detin documente valabile in acest sens, membrii echipajelor de transport rutier de marfa aflate in tranzit, daca durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depaseste 12 ore, personalul feroviar, personalul navigant si pasagerii aeronavelor care tranziteaza aeroporturile sarbe, copiii cu varsta de pana la 12 ani, daca parintii, tutorii sau persoanele care ii insotesc prezinta un test molecular negativ PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, si personalul diplomatic si consular acreditat in Republica Serbia si cel al organizatiilor internationale, precum si membrii lor de familie, posesori ai cartilor de identitate specifice emise de autoritatile sarbe competente", mentioneaza Ministerul de Externe.

Mai sunt exceptati de la masura obligatorie privind prezentarea unui test molecular negativ (PCR) lucratorii transfrontalieri care detin documente doveditoare valabile in acest sens, transportato ...citeste mai departe despre "MAE: Romanii care tranziteaza in mai putin de 12 ore Serbia nu vor mai prezenta un test COVID-19" pe Ziare.com

#MAE Serbia, #Ministerul externe Serbia , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”