Legea vaccinarii va fi publicata luni si nu va impune sanctiuni ca sa... fie bine primita

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 09:03
830 citiri
Legea vaccinarii va fi publicata luni si nu va impune sanctiuni ca sa... fie bine primita
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea vaccinarii nu va propune sanctiuni pentru persoanele care refuza vaccinarea, iar proiectul va fi pus in dezbatere publica luni, pe site-ul Ministerului Sanatatii, a anuntat vineri ministrul Florian Bodog.

"Legea vaccinarii va aparea pe site luni, ea stabileste cadrul legal de vaccinare, cadrul de achizitionare a vaccinurilor, inclusiv faptul ca aceste contracte de achizitionare a vaccinurilor vor fi multianuale, nu a prevazut sanctiuni deosebite pentru ca, oricum, legea va fi citita in Guvern si va fi trimisa la Parlament. (...)

Nu dorim sa impunem un anume tip sau pachet de sanctiuni pentru ca noi dorim ca aceasta lege sa fie foarte bine primita. Intr-una dintre formele legii, au existat sanctiuni care mergeau chiar pana la neacceptarea la scoala a copiilor care nu sunt vaccinati, dar, asa cum stim, dreptul la educatie este garantat, deci eu cred ca era o chestiune excesiva", a sustinut ministrul, intr-o conferinta de presa.

Citeste si Grindeanu il cearta pe ministrul Sanatatii pentru criza vaccinurilor: Puneti-i la munca pe cei din ministerIn plina epidemie de rujeola, vaccinul e pe sfarsite. 10 DSP-uri au epuizat demult stocurileMinistrul Sanatatii a demarat procedura pentru achizitia urgenta a vaccinului impotriva rujeoleiMinistrul Sanatatii: Pana in luna mai, toate vaccinurile, cu exceptia celui de hepatita B, vor fi disponibile

Florian Bodog a promis ca va lua masuri astfel incat sa nu se mai ajunga la o alta criza a vaccinurilor.

"Am demarat procedura de urgenta si vor fi achizitionate 115.000 de doze de vaccin ROR (anti-rujeolic - n.red.) si, in paralel, mergem cu un acord-cadru pe doi ani. Incepand din acest moment, pentru toate vaccinurile care sunt puse pe piata in Romania si pentru care nu trebuie sa fac astfel de procedura decat contract de achizitie, voi implementa acord-cadru pe 4 ani pentru a avea predictibilitate", a afirmat Florian Bodog.

Declaratiile au fost facute cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii, marcate, anual, la data de 7 aprilie, tema evenimentului din acest an fiind lupta cu depresia. ...citeste mai departe despre "Legea vaccinarii va fi publicata luni si nu va impune sanctiuni ca sa... fie bine primita" pe Ziare.com

#legea vaccinari fara sanctiuni , #Stiri Administratie