Judecatoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu au fost condamnate cu executare

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 16:54
892 citiri
Judecatoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu au fost condamnate cu executare
Foto: Arhiva Ziare.com

Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca, judecatori acuzati ca au anulat ilegal o condamnare de 7 ani de inchisoare primita de omul de afaceri Dinel Staicu, au fost condamnate definitiv, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la cate 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu.

Initial, in mai 2016, cele doua au fost achitate de Curtea de Apel Bucuresti, insa Instanta suprema a admis apelul DNA si le-a condamnat pe Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca la inchisoare cu executare.

De asemenea, instanta suprema a mai decis ca Liliana Badescu si Dumitrita Piciarca sa plateasca in solidar dobanzile legale aferente sumei de 18.838.804 lei, calculate de la data de 22 februarie 2012 (data pronuntarii deciziei nr. 381/2012) pana la data de 25 octombrie 2016 (data anularii deciziei nr.381/2012), catre partea civila SC Banca Internationala a Religiilor SA prin lichidator judiciar SCP Tanasa si Asociatii SPRL.

A treia persoana implicata in acest caz, judecatorul Veronica Cirstoiu, are proces separat la Curtea de Apel Bucuresti, dosar care inca nu a primit o decizie pe fond.

Cele trei au fost trimise in judecata de DNA in aprilie 2014, pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce au admis o contestatie prin care au anulat o condamnare de sapte ani de inchisoare primita de omul de afaceri Dinel Staicu in dosarul BIR.

Cu prilejul admiterii contestatiei, cele trei ar fi facut mai multe falsuri prin atestarea unor fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului, constand in aceea ca au consemnat, in mod nereal, ca obiectul tuturor dosarelor penale luate in considerare la invocarea autoritatii de lucru judecat a avut la baza aceeasi sesizare, cu acelasi continut, aceeasi situatie de fapt (cesiune de creante si obtinerea de credite), acelasi prejudiciu (107.175.372.000 lei, respectiv 80.536.563.000 lei), aceleasi parti, aceleasi societati comerciale, acelasi probatoriu, aceeasi parte civila (Banca Internationala a Religiilor SA).

De asemenea, cele doua erau acuzate de DNA ca si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, prin aceea ca au desfiintat, in mod ilegal, trei hotarari judecatoresti si au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani inchisoare emis pe numele lui Dinel Staicu.

Judecatoare trimise in judecata in dosarul lui Dinel StaicuDinel Staicu, o noua condamnare definitiva - 9 ani de inchisoare ...citeste mai departe despre "Judecatoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu au fost condamnate cu executare" pe Ziare.com

#judecatoare condamnate Dinel Staicu , #Stiri Administratie