Detalii inedite despre furtul a sute de mii de euro din sediul firmei Madrugada. Seiful, carat cu trotineta

Luni, 31 Mai 2021, ora 11:49
1216 citiri
Detalii inedite despre furtul a sute de mii de euro din sediul firmei Madrugada. Seiful, carat cu trotineta
Primii retinuti in dosarul "Madrugada", dupa aproape 5 luni de ancheta, au fost, pe 25 mai, oradenii Sebastian Ivan (stanga) si Cosmin Fat (dreapta) FOTO Bihoreanul.ro

Trei oradeni si un timisorean sunt anchetati sub control judiciar de Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea pentru furtul unei uriase sume de bani de la milionarul Sergiu Turcu, patronul companiei Madrugada.

Potrivit publicatiei Bihoreanul.ro, spargatorii au intrat in decembrie anul trecut in sediul din Palota al firmei si au furat seiful in care omul de afaceri avea aproape 400.000 euro in bani si aur. Din acelasi birou, hotii au luat si o trotineta, cu care au carat cutia metalica pana la autoutilitara cu care au disparut de la fata locului.

Spargere data la pont

Spargerea s-a produs pe 18 decembrie 2020, in circumstante inca neelucidate complet, in sediul companiei, intesat de camere de supraveghere, pazit cu firma specializata si in care intrarea se face doar cu cartela.

Hotii nu voiau nicidecum ferestre Madrugada, unul dintre cei mai mari producatori de tamplarie de PVC si aluminiu din tara. Au actionat la pont, potrivit sursei citate, vizand seiful din biroul proprietarului companiei, Sergiu Turcu, inclus in 2017 in Top Forbes cei mai bogati romani pe locul 143, cu o avere estimata la 38-40 milioane euro. Ca acesta le era tinta sta dovada si faptul ca au reusit sa evite declansarea sistemului de alarma si ca nu au fost sesizati de paznici, iar ulterior nici nu au putut fi identificati dupa inregistrarile video.

Au stiut pana si unde sa caute, in biroul proprietarului, unde seiful era mascat intr-un dulap, iar la plecare au luat si o trotineta cu care au scos cutia metalica pana la sosea, unde ii astepta o autoutilitara cu care au fugit imediat. In seif erau cel putin 200.000 euro si 200.000 lei cash, mai multe lingouri de aur si un ceas Cartier de 10.000 euro.

Cercul de suspecti ai politie

In ultimele luni s-au desfasurat mai multe perchezitii, persoanele din cercul de suspecti au fost ridicate pentru prelevarea de probe ADN, dar investigatorii au refuzat sa faca publice informatii privind stadiul cercetarilor. Martea trecuta, dupa aproape 5 luni, politistii Serviciului de Investigatii Criminale Bihor, coordonati de procurorul Marius Pop Blaga, au facut primele retineri. Doua "vedete"!

Este vorba despre Sebastian Ivan, 38 ani, patronul unei firme de amenajari interioare, si de prietenul sau Cosmin Fat, 36 ani, evazionist si escroc celebru, condamnat pentru pagube de aproape 1 milion de lei prin achizitia de marfuri cu file cec fara acoperire. Cei doi au mai fost "tovarasi" intr-un dosar penal dupa ce au fost prinsi in flagra ...citeste mai departe despre "Detalii inedite despre furtul a sute de mii de euro din sediul firmei Madrugada. Seiful, carat cu trotineta" pe Ziare.com

#spargere, #oradea, #jaf , #Stiri Administratie