Italia inchide toate afacerile, cu exceptia farmaciilor si magazinelor alimentare

Miercuri, 11 Martie 2020, ora 23:25
707 citiri

Premierul italian Giuseppe Conte a anuntat, miercuri seara, noi masuri drastice pentru a putea controla epidemia de coronavirus, dupa o zi in care decesele din Italia au crescut dramatic.

Astfel, toate afacerile vor fi inchise, mai putin magazinele alimentare si farmaciile, a precizat premierul, intr-un mesaj transmis in direct pe Facebook, scrie La Repubblica.

Productia industriala va continua, dar cu masuri de siguranta, iar transportul public va fi garantat, a mentionat Giuseppe Conte: "Efectul efortului va fi vizibil in 14 zile"

Numarul deceselor din cauza coronaviruslui a ajuns miercuri la 827, in Italia, dupa ce alti 196 de oameni care se infectasera au murit. Este cea mai mare crestere absoluta zilnica de la inceputul epidemiei.

Numarul total al cazurilor de infectie cu coronavirus confirmate in Italia, tara europeana cea mai afectata de aceasta epidemie, a urcat la 12.462, fata de 10.149 in urma cu 24 de ore, in crestere cu 22,8%, Agentia italiana de protectie civila.

Totusi, institutia citata a precizat ca aproximativ 600 de noi cazuri au fost confirmate marti, dar au fost raportate abia miercuri.

Seful Agentiei italiene de protectie civila, Angelo Borrelli, a declarat ca 1.045 de persoane s-au vindecat complet, iar 1.028 de pacienti infectati cu coronavirus se aflau miercuri seara la terapie intensiva, fata de 877 in seara precedenta.

Epidemia ramane concentrata in regiunile din nordul Italiei, cu 7.280 de cazuri in Lombardia, 1.739 de cazuri in Emilia-Romagna si 1.023 de cazuri in Veneto.

In regiunea Lazio, unde se afla capitala Roma, sunt inregistrate 150 de cazuri, fata de 116 in ziua anterioara. ...citeste mai departe despre "Italia inchide toate afacerile, cu exceptia farmaciilor si magazinelor alimentare" pe Ziare.com

#Italia coronavirus epidemie , #Stiri Administratie