Investitie de 1,3 milioane de euro intr-un adapost de caini la Craiova

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 09:14
2578 citiri
Investitie de 1,3 milioane de euro intr-un adapost de caini la Craiova

Un adapost de caini unde deocamdata vor putea fi aduse 500 de animale a fost inaugurat, marti, la Craiova, iar pana acum au fost investite aproximativ doua milioane de lei dintr-o investitie totala de aproape sase milioane de lei, capacitatea adapostului urmand sa fie de 5.000 de animale.

Adapostul pentru caini este amplasat la marginea orasului, in apropiere de localitatea Breasta, si are 500 de locuri, fiind format dintr-o sala de carantina, cabinet de consultatii, sala de operatii, sala postoperatorie si tarcuri externe.

La inaugurarea adapostului a participat primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, care a spus ca animalele aduse aici vor fi sterilizate, deparazitate si li se vor face controale medicale. Ulterior, cainii sanatosi, care s-au recuperat dupa sterilizare sau alte interventii, vor fo adapostiti in custi, iar cei bolnavi vor fi eutanasiati.

"Nu vom da foarte multi bani pe mancare, am vorbit cu mai multe magazine sa ne dea produse inainte de expirare si la cantine sa ne dea resturile de acolo", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Lucrarile la acest adapost au inceput la inceputul anului, iar proiectul presupune si o a doua faza in care vor fi construite custi pentru inca 4.500 de caini.

"Vom mai construi spatii atat cat va fi necesar si in functie de banii pe care ii avem. Cred ca acest adapost este cel mai bun lucru care se putea intampla in acest oras", a spus Olguta Vasilescu.

Aceasta sustine ca valoarea totala a investitiei, care ar urma sa fie finalizata in aceasta vara, va ajunge la 5,9 milioane de lei, banii fiind de la bugetul local.

#investitie adapost caini Craiova, #adapost caini constructie , #Stiri Administratie