Functionarii din subordinea Ministerului Muncii intra in greva japoneza nemultumiti de "denigrarea venita chiar de la actualul ministru"

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 09:16
744 citiri
Functionarii din subordinea Ministerului Muncii intra in greva japoneza nemultumiti de "denigrarea venita chiar de la actualul ministru"
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, criticat de functionarii din subordine FOTO Facebook/Violeta Alexandru

Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii declanseaza luni o greva japoneza acuzand lipsa dialogului cu ministrul de resort si denigrarile angajatilor venite chiar de la seful institutiei.

"Pe fondul lipsei dialogului intre organizatia noastra, Federatia Sindicatelor din Ministerul Muncii si ministrul Muncii, doamna Victoria-Violeta Alexandru, in urma consultarii membrilor nostri, luni 19 octombrie, vom recurge la forma de protest de tip - greva japoneza - pentru a semnala situatia deosebita in care ne aflam, situatie provocata de denigrarea continua a angajatilor institutiilor din M.M.P.S., denigrare venita chiar de la actualul ministru. Altfel, doamna ministru Victoria-Violeta Alexandru ar trebui sa inteleaga ca nu lipsa de implicare a functionarilor din institutiile M.M.P.S. a dus la problemele generate in sistem, ci o serie de lipsuri de natura logistica si organizatorica inregistrate la toate nivelurile, generate de ne punerea in aplicare a unor prevederi legale aflate deja in vigoare, sau de neadaptarea unor masuri legislative noi la situatia prezenta, care sa faciliteze desfasurarea cat mai eficienta a activitatii acestor institutii, se arata intr-un comunicat al organizatiei sindicale remis AGERPRES.

Alte revendicari vizeaza deblocarea posturilor vacante, asigurarea echipamentelor de lucru si plata orelor suplimentare.

"Dialog permanent cu ministrul Muncii. Incetarea atitudinii denigratoare a actualului ministru doamna Victoria-Violeta Alexandru, prin comunicarea agresiva si lipsita de respect la adresa angajatilor din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale (case de pensii, agentii judetene pentru ocuparea fortei de munca, inspectorate teritoriale de munca, agentii judetene pentru plati si inspectie sociala). Deblocarea ocuparii posturilor vacante - Avem un deficit major de personal, necorelat cu volumul si complexitatea muncii ce duce la suprasolicitarea angajatilor prin incarcarea cu atributii mult peste limita normala. Asigurarea echipamentelor de lucru - Institutiile se confrunta cu probleme de natura hardware&software, concret, lipsesc echipamentele performante pentru buna desfasurare a activitatilor. Aplicatiile informatice sunt foarte greu actualizate, unele chiar neadaptate prin lipsa corelarii acestora cu noile reglementari legislative. Plata orelor suplimentare - datorita deficitului de personal suntem in situatia in care acestea nu pot fi compensate cu timp liber corespunzator si nu mai poate fi respectata prevedere ...citeste mai departe despre "Functionarii din subordinea Ministerului Muncii intra in greva japoneza nemultumiti de "denigrarea venita chiar de la actualul ministru"" pe Ziare.com

#ministerul muncii, #Violeta Alexandru, #greva japoneza , #Stiri Administratie