Fara viza in Canada? Ottawa trimite o misiune tehnica in Romania sa faca verificari (Surse)

Marti, 07 Iunie 2016, ora 15:51
1295 citiri
Fara viza in Canada? Ottawa trimite o misiune tehnica in Romania sa faca verificari (Surse)
Foto: Parlamentul European (Arhiva)

Canada va trimite o echipa tehnica saptamana aceasta in Romania, pentru a analiza posibilitatea ridicarii vizelor pentru cetatenii romani, potrivit unor surse diplomatice.

Misiunea se va desfasura cu doar cateva zile inaintea vizitei lui Dacian Ciolos in Canada, pe 15 si 16 iunie, cand premierul roman va discuta cu oficialii de la Ottawa pe acelasi subiect.

Expertii canadieni vor sa verifice cum isi protejeaza Romania frontierele, cum este organizat serviciul de pasapoarte si alte aspecte tehnice legate de circulatia cetatenilor.

Ridicarea vizelor turistice pentru romani si bulgari, care in prezent au nevoie de astfel de documente pentru a calatori in Canada, face parte dintr-un acord pe care aceasta tara ar urma sa il semneze cu Uniunea Europeana, dupa ce este votat ce toate cele 28 de state membre. Insa canadienii au spus, totusi, ca nu intentioneaza sa ridice vizele pentru romani si vecinii bulgari.

"Misiunea va sosi la Bucuresti in a doua parte a saptamanii, in ciuda ...citeste mai departe despre "Fara viza in Canada? Ottawa trimite o misiune tehnica in Romania sa faca verificari (Surse)" pe Ziare.com

#misiune tehnica Canada Romania, #vize romani Canada , #Stiri Administratie