Elena Udrea s-a hotărât să le spună judecătorilor unde au ajuns banii din Dosarul Gala Bute: „Nu au ajuns la mine, ci la partid și în buzunarele altora!”

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 03:40
473 citiri
Elena Udrea s-a hotărât să le spună judecătorilor unde au ajuns banii din Dosarul Gala Bute: „Nu au ajuns la mine, ci la partid și în buzunarele altora!”
Elena Udrea s-a referit la cazul lui Vasile Blaga, care a scăpat basma-curată după ce a spus că banii au ajuns la PDL. FOTO: Ionuț Mureșan

Elena Udrea le-a spus judecătorilor de la Înalta Curte că banii reținuți ca prejudiciu în Dosarul Gala Bute n-au ajuns la ea, ci la partid, ceea ce la vremea respectivă nu era considerat ilegal.

Fosta ministră a Turismului a susținut că o parte din bani ar fi ajuns și „în buzunarele altora” – fără să dea nume – numai în ale ei nu, motiv pentru care solicită desființarea deciziei de condamnare la pedeapsa de 6 ani de închisoare.

Completul de 5 judecători de la Instanța supremă a luat în discuție, luni, 10 octombrie, două dintre numeroasele căi extraordinare de atac formulate de Elena Udrea – o contestație la executare și un recurs în casație. Cu privire la recursul în casație, instanța se va pronunța pe data de 24 octombrie.

Recursul în casație încheie șirul lung de cereri pe care Elena Udrea le poate formula în fața instanțelor din România, iar dacă pierde, își mai poate încerca norocul la CEDO.

De aceea, Elena Udrea le-a vorbit judecătorilor într-un mod însuflețit. Ea a început cu o referire la fostul lider PDL Vasile Blaga, care a scăpat cu achitare de dosarul în care era acuzat că ar fi luat o șpagă de 700.000 de euro. Judecătorii l-au găsit nevinovat, motivând că nu a băgat banii în buzunar, ci în visteria partidului.

Ultima încercare a Elenei Udrea de a-i convinge pe judecători

Exact asta spune și Elena Udrea că ar fi făcut cu banii din Dosarul Gala Bute:

„Aș spune că dacă aș fi avut posibilitatea cum au avut-o alți miniștri – foști miniștri, înaintea mea – să mă rejudec pe fond, cu siguranță că aș fi putut proba că în acest dosar nu există nicio dovadă împotriva mea. În afară de declarațiile, denunțurile celor trei denunțători mincinoși care sunt în libertate și au fost permanent în libertate, cu siguranță că o rejudecare în acest dosar ar fi dus la achitarea mea.Mi se impută 8 milioane de RON – o sumă, da, foarte mare – care reprezintă publicitatea pe care România și-a făcut-o la Gala Bute. Publicitate care a existat, de care România a beneficiat, și care astăzi eu sunt pusă să o plătesc personal. Deci, sumele acestea foarte mari care se vehiculează – și care dau, așa, de dosar foarte important – în realitate fac parte din abuzurile care mi s-au întâmplat.Abuzurile au debutat încă de la începutul urmăririi penale, au fost denunțate atât de domnul Obreja, de Tudor Breazu, de cei car ...citeste mai departe despre "Elena Udrea s-a hotărât să le spună judecătorilor unde au ajuns banii din Dosarul Gala Bute: „Nu au ajuns la mine, ci la partid și în buzunarele altora!”" pe Ziare.com

#Elena Udrea, #Gala Bute DNA, #recurs, #luare de mita, #abuz in serviciu, #Vasile Blaga, #PDL , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  10. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune