ELCEN o acuza pe Gabriela Firea, dupa avaria de la Grozavesti: Efectele ar fi putut fi nule

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 22:36
1053 citiri

Reprezentantii ELCEN au transmis, marti, ca efectele avariei de la centrala Grozavesti ar fi fost nule daca reteaua de termoficare a Primariei Capitalei ar fi putut prelua necesarul de energie. Reactia vine dupa ce Gabriela Firea a spus ca doar ELCEN a avut avarii in ultimele doua zile, nu si RADET.

Potrivit unui comunicat transmis marti seara de ELCEN, efectele avariei de la Grozavesti ar fi putut fi "nule".

"Foarte important de retinut ca aceste efecte ar fi fost nule daca reteaua de termoficare aflata in responsabilitatea Primariei municipiului Bucuresti ar fi avut capacitatea tehnica de a prelua necesarul de energie termica aferent CTE Grozavesti in aria celorlalte centrale.

Din pacate, reteaua de termoficare se afla intr-o stare avansata de deteriorare si nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, desi centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesara, asa cum a fost cazul si in aceasta situatie", a transmis ELCEN.

Potrivit documentului citat, incidentul de sambata nu a fost o explozie si a determinat livrarea, pentru un interval de 6 pana la 8 ore, a unor temperaturi mai mici ale agentului termic fata de cele comandate de RADET.

"Pentru o mai buna intelegere, pentru doar cateva ore, s-a produs o diminuare cu aproximativ 30 de Gcal din totalul de circa 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, asadar un procent de aproximativ 3%.

Parametrii de livrare a energiei termice s-au imbunatatit considerabil inca din noaptea respectiva, ca urmare a interventiei prompte a echipelor operative ale ELCEN. Duminica, necesarul de sarcina termica era deja acoperit, astfel incat efectele produse si resimtite au fost minime", se mai arata in comunicatul citat.

Reactia ELCEN vine dupa ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, in fata sediului PSD, ca in ultimele doua zile RADET nu a avut avarii, ci doar ELCEN.

"Incepand din aceasta seara (marti - n.red.), si avaria pe care a avut-o CET Grozavesti, care apartine ELCEN, deci Ministerul Energiei, va fi finalizata, astfel incat incepand din aceasta noapte nu vor mai fi probleme cu livrarea agentului termic in Capitala. RADET-ul nu a avut avarii, doar ELCEN-ul, in ultimele doua zile", a spus Firea.

Echipele ELCEN au intervenit, sambata, la CTE Grozavesti, pentru a remedia o avarie din cauza careia bucurestenii din sectoarele 1 si 5 au ramas fara apa calda si caldura. Incidentul s-a produs din pricina unei fisuri survenite la un cazan din incinta centra ...citeste mai departe despre "ELCEN o acuza pe Gabriela Firea, dupa avaria de la Grozavesti: Efectele ar fi putut fi nule" pe Ziare.com

#ELCEN Firea avarie , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”