Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DNA are tehnica noua de interceptare: Contacte sau poze extrase din telefoane si urmarire pe Facebook

DNA are tehnica noua de interceptare: Contacte sau poze extrase din telefoane si urmarire pe Facebook

DNA s-a dotat cu sisteme noi de ascultare si urmarire, potrivit unei licitatii publice. Incepand de vineri, Directia are softuri care pot sparge orice fel de telefon din care poate extrage contacte, poze, mesaje, inclusiv cele care au fost sterse. Valoarea investitiei se ridica la 670.00 de euro.

La capitolul telefoane mobile, achizitia DNA prevede softuri care sa extraga date din telefoane, precum Apple, Alcatel, BlackBerry, Samsung, Sanyo, Sharp, Sony (SonyEricsson), insa lista este mult mai lunga. La acestea se adauga si replicile chinezesti ale dispozitivelor mobile si dispozitive de stocare de tip card de memorie.

DNA a cerut ca softul sa suporte cel putin 2400 modele de dispozitive mobile pentru deblocare parole/ecran pin si functiile de ocolire a masurilor de siguranta. Potrivit caietului de sarcini, sistemul cumparat de DNA va putea identifica locatia unei persoane chiar daca sistemul este in mod offline pentru GPS.

Nici stergerea mesajelor sau a contactelor nu mai ramane un secret. Softul achizitionat de Directia Nationala Anticoruptie poate recupera inclusiv datele sterse din mobile sau calculatoare. Urmarirea se poate face si pe retelele publice: modulul de procesare si analizare a artefactelor de tip Internet dispune si de motor de cautare si recuperare din spatii nealocate (functii carver) pentru aplicatii web, cum ar fi: Facebook, Google Drive, Google Chat, Skype, Dropbox, Torrent etc, se arata in caietul de sarcini.

Softul poate sa cloneze cartele, sa decodeze agende de telefon, sa acceseze notitele sau aplicatiile instalate in telefon. ...citeste mai departe despre "DNA are tehnica noua de interceptare: Contacte sau poze extrase din telefoane si urmarire pe Facebook" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1209 ori
Citeste mai multe despreDNA tehnica interceptare