Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DNA a pus sechestru pe proprietati din Franta si Spania de 4 milioane de euro. A blocat conturi din Cipru, Elvetia si Germania

DNA a pus sechestru pe proprietati din Franta si Spania de 4 milioane de euro. A blocat conturi din Cipru, Elvetia si Germania
DNA a pus sechestru pe doua proprietati din Franta de peste 3,5 milioane de euro, pe doua imobile din Spania si a blocat conturi din Cipru, Germania si Elvetia.

Informatia a fost furnizata, joi, la bilantul DNA, de procurorul sef Laura Codruta Kovesi, care a precizat ca recuperarea produselor infractiunilor a fost o componenta importanta in anul 2016, cand au fot luate masuri asiguratorii de 667 de milioane de euro.

"Recuperarea produselor infractiunilor a fost o componenta importanta in anul 2016. Au fost luate masuri asiguratorii de 667 milioane de euro, o crestere substantiala, cu 72% fata de anul trecut", a declarat Kovesi.

Ea a subliniat ca, de multe ori, in cauzele instrumentate de DNA sunt implicate persoane care obtin profituri uriase, care achizitioneaza bunuri in alte tari sau deschid conturi bancare in alte jurisdictii.

Urmareste LIVE declaratiile de la sedinta de bilant a DNA

Kovesi a facut bilantul pe 2016: Au fost atacuri fara precedent la adresa DNA

"Niciun infractor nu trebuie sa se simta in siguranta, indiferent unde si-a ascuns banii", a sustinut sefa DNA.

Laura Codruta Kovesi a afirmat ca DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internationale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri.

"In acest fel, am reusit sa sechestram doua proprietati in Franta de peste 3,5 milioane de euro. In Spania am instituit sechestru pe doua imobile de peste 500.000 de euro. Am solicitat blocarea unor conturi in Cipru, Elvetia si Germania", a precizat procurorul-sef al DNA. ...citeste mai departe despre "DNA a pus sechestru pe proprietati din Franta si Spania de 4 milioane de euro. A blocat conturi din Cipru, Elvetia si Germania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 900 ori