Discursul despre starea națiunii, susținut de Joe Biden. Ce va face America dacă China îi ameninţă suveranitatea

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 07:27
139 citiri
Discursul despre starea națiunii, susținut de Joe Biden. Ce va face America dacă China îi ameninţă suveranitatea
Joe Biden a susținut un discurs despre starea națiunii FOTO Youtube (captură)

Statele Unite sunt "într-o poziţie mai bună decât orice ţară din lume" pentru a-şi relansa economia în pofida efectelor războiului din Ucraina şi a pandemiei de COVID-19, a asigurat preşedintele Joe Biden marţi la începutul discursului său despre "Starea Uniunii", transmite miercuri AFP.

Revenirea "Made in America" şi a "locurilor de muncă bine plătite": Biden, care intenţionează să candideze din nou în 2024, a încercat în faţa Congresului să transmită un mesaj de speranţă şi prosperitate economică unei Americi sumbre. Rară demonstraţie de unitate într-o America extrem de divizată, intrarea sa în hemiciclu a fost, cu câteva excepţii, întâmpinată de ovaţii în picioare. Biden a încercat, de asemenea, să abordeze subiecte susceptibile de a-i mobiliza pe americani, care, potrivit sondajelor, nu-l vor pe el sau pe Donald Trump pentru a doua oară preşedinte în 2024.

În acest discurs tradiţional de politică generală, Joe Biden a promis că va lucra pentru cei "uitaţi" de creşterea economică."De zeci de ani, clasa de mijloc a fost zdrobită", s-a plâns el. "Locurile de muncă bine plătite mergeau în străinătate, fabricile se închideau", a spus el."Am venit să fac cu adevărat o diferenţă, să mă asigur că economia funcţionează pentru toată lumea, astfel încât toată lumea să fie mândră de ceea ce face", a spus el.

Joe Biden şi-a menţionat proiectele de lege menite să aducă acele locuri de muncă înapoi în America şi a asigurat că, în pofida inflaţiei îngrijorătoare, ţara se află "într-o poziţie mai bună" economic decât restul lumii. Preşedintele democrat a susţinut că poate "termina treaba", concretizând promisiunile care l-au adus la Casa Albă: să vindece "sufletul" Americii şi "să unească ţara".

Totodată, preşedintele Biden a spus că America trebuie să "facă faţă" crizei climatice, numind-o "o ameninţare existenţială"."Avem obligaţia, nu faţă de noi înşine, ci faţă de copiii şi nepoţii noştri, de a îndeplini acest lucru şi sunt mândru să văd că America în sfârşit face faţă provocării".

Preşedintele a asigurat că democraţia americană, deşi afectată, aşa cum a demonstrat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 de către susţinătorii lui Donald Trump, "s-a conservat şi este inviolabilă".

Liderul american s-a declarat scandalizat de profiturile gigantice ale companiilor petroliere şi a cerut o "tax ...citeste mai departe despre "Discursul despre starea națiunii, susținut de Joe Biden. Ce va face America dacă China îi ameninţă suveranitatea" pe Ziare.com

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#Joe Biden, #SUA, #China, #congres, #discurs, #starea natiunii , #Stiri Administratie