Discursul despre starea națiunii, susținut de Joe Biden. Ce va face America dacă China îi ameninţă suveranitatea

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 07:27
139 citiri
Discursul despre starea națiunii, susținut de Joe Biden. Ce va face America dacă China îi ameninţă suveranitatea
Joe Biden a susținut un discurs despre starea națiunii FOTO Youtube (captură)

Statele Unite sunt "într-o poziţie mai bună decât orice ţară din lume" pentru a-şi relansa economia în pofida efectelor războiului din Ucraina şi a pandemiei de COVID-19, a asigurat preşedintele Joe Biden marţi la începutul discursului său despre "Starea Uniunii", transmite miercuri AFP.

Revenirea "Made in America" şi a "locurilor de muncă bine plătite": Biden, care intenţionează să candideze din nou în 2024, a încercat în faţa Congresului să transmită un mesaj de speranţă şi prosperitate economică unei Americi sumbre. Rară demonstraţie de unitate într-o America extrem de divizată, intrarea sa în hemiciclu a fost, cu câteva excepţii, întâmpinată de ovaţii în picioare. Biden a încercat, de asemenea, să abordeze subiecte susceptibile de a-i mobiliza pe americani, care, potrivit sondajelor, nu-l vor pe el sau pe Donald Trump pentru a doua oară preşedinte în 2024.

În acest discurs tradiţional de politică generală, Joe Biden a promis că va lucra pentru cei "uitaţi" de creşterea economică."De zeci de ani, clasa de mijloc a fost zdrobită", s-a plâns el. "Locurile de muncă bine plătite mergeau în străinătate, fabricile se închideau", a spus el."Am venit să fac cu adevărat o diferenţă, să mă asigur că economia funcţionează pentru toată lumea, astfel încât toată lumea să fie mândră de ceea ce face", a spus el.

Joe Biden şi-a menţionat proiectele de lege menite să aducă acele locuri de muncă înapoi în America şi a asigurat că, în pofida inflaţiei îngrijorătoare, ţara se află "într-o poziţie mai bună" economic decât restul lumii. Preşedintele democrat a susţinut că poate "termina treaba", concretizând promisiunile care l-au adus la Casa Albă: să vindece "sufletul" Americii şi "să unească ţara".

Totodată, preşedintele Biden a spus că America trebuie să "facă faţă" crizei climatice, numind-o "o ameninţare existenţială"."Avem obligaţia, nu faţă de noi înşine, ci faţă de copiii şi nepoţii noştri, de a îndeplini acest lucru şi sunt mândru să văd că America în sfârşit face faţă provocării".

Preşedintele a asigurat că democraţia americană, deşi afectată, aşa cum a demonstrat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 de către susţinătorii lui Donald Trump, "s-a conservat şi este inviolabilă".

Liderul american s-a declarat scandalizat de profiturile gigantice ale companiilor petroliere şi a cerut o "tax ...citeste mai departe despre "Discursul despre starea națiunii, susținut de Joe Biden. Ce va face America dacă China îi ameninţă suveranitatea" pe Ziare.com

Un mare producător de mașini electrice și-a majorat profitul de 20 de ori de la intrarea pe piața românească
Un mare producător de mașini electrice și-a majorat profitul de 20 de ori de la intrarea pe piața românească
Piața mașinilor electrice trece printr-o perioadă tulbure, după ce Comisia Europeană a decis să impună taxe vamale suplimentare pe vehiculele produse în China, ceea ce va duce la o...
#Joe Biden, #SUA, #China, #congres, #discurs, #starea natiunii , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”