Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deputatul Ioan Oltean, cercetat de DNA

Deputatul Ioan Oltean, cercetat de DNA


Directia Nationala Anticoruptie sustine ca exista date si indicii temeinice potrivit carora Ioan Oltean, in perioada 2010 - 2011, si-a exercitat influenta asupra unor demnitari din ministere pentru adjudecarea de licitatii de catre anumite firme.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Ioan Oltean, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii functiei de vicepresedinte/secretar general al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si infractiunea de favorizarea infractorului.

"Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2010 - 2011, in calitate de presedinte al organizatiei judetene Bistrita - Nasaud a unui partid, de vicepresedinte (2001 - 2011), respectiv secretar general al aceluiasi partid (mai 2011 - iunie 2012), invinuitul Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra presedintelui, respectiv asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud, precum si asupra unor inalti demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Economiei, in vederea adjudecarii licitatiilor catre anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primariile conduse de primari din cadrul partidului din care invinuitul face parte", sustin procurorii.

DNA mai precizeaza ca exista indicii certe si cu privire la savarsirea de catre Ioan Oltean a infractiunii de favorizare a infractorului in legatura cu fapte de coruptie, in sensul ca, in seara zilei de 22 martie 2012, a incunostintat doua persoane cu privire la faptul ca a doua zi urmau a fi efectuate, de catre Directia Nationala Anticoruptie, perchezitii la domiciliile acestora, intr-un dosar penal in care erau cercetate pentru fapte de coruptie in legatura cu procedurile de achizitie si contractele derulate de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Oltean a venit intr-un doar in care ar fi cercetat pentru favorizare alocare de fonduri.

Deputatul PDL a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca nu stie pentru ce a fost chemat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1514 ori