Cutremur de 6,5 grade in Italia - LIVE - Biserici prabusite peste credinciosi

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 10:38
998 citiri
Cutremur de 6,5 grade in Italia - LIVE - Biserici prabusite peste credinciosi
Foto: Twitter

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs in centrul Italiei, duminica dimineata, in zona localitatii Norcia, regiunea Umbria, la 134 de kilometri de Roma.

Seismul a durat un minut si i-a scos din case pe italieni in jurul orei 8:40, ora Romaniei. Martorii spun ca au simtit acest cutremur chiar mai puternic decat pe cel care a pus la pamant localitatea Amatrice, din luna august.

Televiziunile italiene sustin ca seismul s-a simtit in toata tara si vorbesc chiar de o magnitudine initiala de 7,1 grade. Observatorul american USGS indica o magnitudine de 6,6 grade, iar institutul european EMSC a masurat 6,5 grade si adancimea de 10 kilometri.

Au urmat si mai multe replici, dintre care cea mai puternica a fost de 5,1 grade. Locuitorii din Norcia au iesit din case, iar presa locala anunta distrugeri importante in aceasta zona.

Foto: EMSC

Ziare.com va prezinta LIVE cele mai noi informatii despre cutremurul din Italia:

10:35 - Martorii sustin ca mai multe cladiri, ...citeste mai departe despre "Cutremur de 6,5 grade in Italia - LIVE - Biserici prabusite peste credinciosi" pe Ziare.com

#cutremur Italia, #seism Italia , #Stiri Administratie