Coronavirus: Care sunt tarile si orasele pe care, si doar daca le tranzitezi, ajungi in carantina sau izolare la domiciliu

Miercuri, 11 Martie 2020, ora 13:11
1775 citiri
Coronavirus: Care sunt tarile si orasele pe care, si doar daca le tranzitezi, ajungi in carantina sau izolare la domiciliu
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile au anuntat ca au fost extinse zonele rosii si galbene la nivel global, adica acele regiuni sau tari unde exista focare de coronavirus. Astfel, cetatenii care vor sa plece de acolo sau chiar si daca doar le tranziteaza vor intra automat in carantina sau izolare la domiciliu.

In zona rosie au fost incluse incepand de azi si nordul Frantei si Madridul, iar tot restul teritoriului din Germania, Franta si Spania e inclus in zona galbena. Toti cei care vin sau doar tranziteaza o zona rosie vor fi plasati automat in carantina in centrele infiintate de autoritati, iar cei care vin sau tranziteaza zonele galbene sunt plasati automat in izolare la domiciliu.

La acest moment in zona rosie sunt prvincia Wuhan din China, inclusiv orasul Wuhan, orasul Daegu si judetul Cheongdo din Coreea de Sud, intreaga Italie, 5 regiuni din Franta - Hauts de France, Ile de France, Grand Est, Bourgogne France Comte si Auvergne Rhones Alpes -, 3 regiuni din Germania - Baden Wurttemberg, Bayern si Nordrhein Westfalen - si regiunea Madrid din Spania.

In zona galbena sunt toate celelalte provincii si orase din China continentala, intreg Iranul, tot restul Frantei, Germaniei, Spaniei si Coreei de Sud.

AICI gasiti lista zonelor cu risc, actualizata in permanenta de autoritatile din Romania.

Amenda e de 4.000 de euro

Raed Arafat a subliniat, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri dimineata, ca amenda pentru cei care nu respecta carantina, izolarea la domiciliu sau mint in legatura cu traseul lor la intrarea in Romania e in cuantum de 4.000 de euro.

O persoana poate fi amendata de mai multe ori, daca e prinsa ca incalca masurile. Pana acum au fost date amenzi in valoare de 300.000 de lei celor care au incalcat izolarea la domiciliu.

El a insistat ca sunt monitorizate si toate cursele si vor fi identificati cei care mint.

"Politia de frontiera urmareste toate cursele si cunoaste originea zborului fiecaruia. Marti au fost multe presiuni din partea unor pasageri pentru a evita masura carantinei, nu am acceptat nicio exceptie. Nu e pentru ca nu intelegem, suntem rai, dar in momentul in care acceptam o exceptie ea devine regula. Ii rugam pe cei care vin in Romania sa inteleaga. Familiilor care sunt cu copiii li s-au asigurat camera in care sa stea cu copiii impreuna", a mai spus Arafat.

Citeste aici cele mai recente si importante informatii despre raspandirea coronavirusului pe teritoriul Romaniei si in lume ...citeste mai departe despre "Coronavirus: Care sunt tarile si orasele pe care, si doar daca le tranzitezi, ajungi in carantina sau izolare la domiciliu" pe Ziare.com

#tari focare coronavirus interdictii calatorie, #Spania Germania Franta Italia interdictie calatorie , #Stiri Administratie