Seful STB: Contractul de achizitie a celor 100 de tramvaie a fost semnat de municipalitate pe pretul ofertat de castigator

Miercuri, 26 Mai 2021, ora 11:43
640 citiri
Seful STB: Contractul de achizitie a celor 100 de tramvaie a fost semnat de municipalitate pe pretul ofertat de castigator
Potrivit STB, cele 100 de tramvaie vor veni incepand cu august 2022 FOTO Pixabay

Contractul pentru achizitia celor 100 de tramvaie a fost semnat de municipalitate in conformitate cu Legea achizitiilor publice si cu Hotararea Curtii de Apel Bucuresti, pretul fiind cel ofertat de castigatorul licitatiei, sustine directorul general al Societatii de Transport Bucuresti (STB), Adrian Crit.

"Nu s-a semnat contractul pe un pret majorat. Sunt speculatii. 840,88 milioane lei, fara TVA, acesta a fost pretul ofertat de castigator (Astra Vagoane Calatori Arad - n. r.) si la acest pret s-a semnat contractul. Daca se doreste o modificare a pretului, decizia apartine municipalitatii. Acel contract a fost semnat si de mine, ca utilizator al tramvaielor achizitionate de municipalitate, pentru ca receptia si punerea in functiune vor fi realizate de angajatii STB. Mai mult, caietul de sarcini si documentatia de atribuire a fost facuta tot de angajati din cadrul STB, acestia participand inclusiv in comisia de licitatie. Am semnat ca utilizator de contract la solicitarea primarului general, luand in considerare documentatia de atribuire publicata cu ocazia licitatiei", a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Crit.

Seful STB a venit cu aceste precizari in urma informatiilor aparute in spatiul public, potrivit carora pretul de achizitie a celor 100 de tramvaie ar urma sa urce cu 34 de milioane de lei, prin act aditional.

Avand in vedere ca tramvaiele pe care le va furniza producatorul roman vor avea 36 de metri, fiind mult mai lungi decat cele care circula in prezent, unele peroane de pe liniile pe care vor circula aceste tramvaie, respectiv 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 si 55, vor trebuie modificate.

In acest context, Crit sustine ca modernizarea peroanelor si a caii de rulare este asumata de municipalitate, iar pana la livrarea in totalitate a celor 100 de tramvaie se vor finaliza aceste lucrari.

"Legat de modificarea peroanelor pentru a putea ajunge in statii tramvaiele mai mari pot sa va spun ca este o modernizare asumata de municipalitate anul trecut. Pana in prezent, s-au lungit opt peroane pe linia 41. De asemenea, am pus la dispozitia executantului lucrarii de pe Vasile Milea tot ceea ce inseamna amplasament, astfel incat, in zilele urmatoare, sa inceapa organizarea de santier pe acel tronson de un kilometru, situat intre Podul Basarab si Bulevardul Timisoara. Este o lucrare contractata de municipalitate, este ultimul tronson de modernizare pe inelul circular de tramvai al Capitalei si care va aduce beneficii majore bucurestenilor, legate de t ...citeste mai departe despre "Seful STB: Contractul de achizitie a celor 100 de tramvaie a fost semnat de municipalitate pe pretul ofertat de castigator" pe Ziare.com

#STB, #tramvaie , #Stiri Administratie