Conditiile in care poate fi prezentata pe telefon declaratia pe propria raspundere pentru deplasarea pe timp de noapte. Explicatiile STS

Duminica, 08 Noiembrie 2020, ora 18:19
666 citiri
Conditiile in care poate fi prezentata pe telefon declaratia pe propria raspundere pentru deplasarea pe timp de noapte. Explicatiile STS
Foto: STS (captura)

Circulatia pe timp de noapte va fi restrictionata, incepand de luni, ca masura de limitare a raspandirii coronavirusului. Astfel, deplasarea in afara locuintei in intervalul orar 23.00 - 05.00 nu se va mai putea face decat din motive bine intemeiate, precizate intr-o declaratie pe propria raspundere. Aceasta va putea fi prezentata si pe telefon.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a anuntat ca a actualizat platforma electronica pe care romanii vor putea completa online acest document. Tot pe aceasta platforma va putea fi completata si adeverinta de la angajator care atesta faptul ca persoana verificata se deplaseaza in scop profesional.

Duminica, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a anuntat ca a luat noi masuri, in contextul noilor restrictii ce vor intra in vigoare incepand de luni, la nivel national, vreme de 30 de zile.

Astfel, Serviciu a transmis ca a actualizat platforma electronica formular.sts.ro, acolo unde romanii pot completa online atat declaratiile pe propria raspundere, cat si adeverintele de la angajator care atesta motivele deplasarii in intervalul 23.00 - 05.00.

"Platforma, operationalizata pe site-ul STS, permite completarea, de pe telefon sau calculator, a campurilor predefinite specifice declaratiei pe propria raspundere, respectiv adeverintei de la angajator.

Dupa completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice si prezentate pentru control autoritatilor abilitate, cu conditia ca pe acestea sa existe semnatura olografa a persoanei care foloseste declaratia, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului si data la care a fost redactat documentul", a explicat STS, intr-un comunicat.

Formularele pentru declaratia pe propria raspundere si adeverinta de la angajator pot fi completate si descarcate si de pe site-ul stirioficiale.ro.

#declaratie proprie raspundere, #declaratie sts , #Stiri Administratie