Ciolacu sustine ca s-a inteles cu padurarii: In trei saptamani vor fi rezolvate 3 legi

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 15:29
958 citiri
Ciolacu sustine ca s-a inteles cu padurarii: In trei saptamani vor fi rezolvate 3 legi
Foto: Facebook/Ion Marcel Ciolacu

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat, dupa negocierile cu silvicultorii, ca in trei saptamani proiectul de lege pentru intarirea protectiei padurarilor va trece prin Parlament, iar modificarile aduse altor doua legi privind proprietatea statului asupra padurilor vor fi respinse.

"Am fost cu o delegatie a celor care picheteaza Parlamentul. Noi am picat un pic de acord pe trei legi. Sunt doua de respingere care deja trecusera de Senat cu respingere si pe statutul personalului silvic, care o sa urmeze in urmatoarele saptamani sa intre la votul final. A trecut deja de Comisia de Agricultura.

Este o situatie neplacuta. Vorbim de pierderi de vieti omenesti si trebuie luate anumite masuri si inasprirea pedepselor pentru braconaj si un sistem prin care silvicultorii sa se poata apara. O sa se mai faca o modificare la Legea 333, care se va face si cu celelate institutii la Comisia de Aparare. (...)

Noi credem ca in maxim trei saptamani aceste lucruri vor fi rezolvate", a sustinut Ciolacu, dupa negocierile pe care le-a avut cu presedintele Federatiei Silva, Silviu Geana, presedintele Confederatiei Sindicale Nationala Meridian, Ion Popescu, si directorul Romsilva, Gheorghe Mihailescu.

Silviu Geana a declarat ca sindicalistii din silvicultura isi doresc protejarea personalului silvic, mai ales in activitatea de paza a padurilor.

"Referitor la statutul personalului silvic, ne dorim o minima protectie pentru personalul silvic, care sa fie asigurata prin dotarea obligatorie cu armament de serviciu, armament letal sau neletal, in functie de complexitatea activitatii de paza, dotarea personalului silvic cu uniforma de serviciu, cu mijloace de comunicatie si de aparare adecvata, cu mijloace de transport, asigurarea unei salarizari decente pnetru personalul silvic, pentru ca ai nostri colegi padurari gestioneaza suprafete de 500, 700, 1.000-1.500 de hectare cat are un canton pe un salariu de 2.200-2.400 de lei si ne dorim reducerea varstei de pensionare pentru personalul silvic angrenat in activitatea de paza a padurilor, pentru ca am constatat ca padurari la 63, 65 de ani nu mai pot face fata efectiv activitatii de paza.

Ganditi-va ce s-a intamplat cu colegul nostru in 16 octombrie la Directia Silvica Maramures. Un barbat de 1,9 metri, sportiv de profesie, la varsta de 30 de ani a fost omorat de hotii de lemne. Numarul de silvicultori care si-au pierdut viata... sunt sase in ultimii ani", a afirmat presedintele Federatiei Silva.

...citeste mai departe despre "Ciolacu sustine ca s-a inteles cu padurarii: In trei saptamani vor fi rezolvate 3 legi" pe Ziare.com

#Ciolacu negocieri padurari, #Ciolacu protest padurari , #Stiri Administratie