CCR ii da dreptate lui Dragnea si accepta sesizarea lui Dancila: ICCJ trebuie sa schimbe completurile de 5 judecatori

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 15:42
883 citiri
CCR ii da dreptate lui Dragnea si accepta sesizarea lui Dancila: ICCJ trebuie sa schimbe completurile de 5 judecatori
Foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Curtea Constitutionala a decis ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu formarea completelor de judecatori. Practic, CCR a admis astazi solicitarea Guvernului.

CCR a dat dreptate Vioricai Dancila in acest caz. Premierul scria ca odata cu intrarea in vigoare a modificarilor legislative, Inalta Curte a pastrat vechea reglementare a compunerii acestor complete, "adica nuprin tragere la sortipentru toti membrii completului, infrangandu-se astfel vointa Parlamentului, ca autoritate legiuitoare".

Primul care a reactionat dupa decizia CCR a fost avocatul Adrian Toni Neacsu, cel care a reprezentat-o pe Bombonica Prodana, in dosarul Angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. Acesta a trimis o opinie la CCR. "Victorie deci! Sa fim foarte atenti la efectele deciziei CCR!", a scris Neacus, pe Facebook. ...citeste mai departe despre "CCR ii da dreptate lui Dragnea si accepta sesizarea lui Dancila: ICCJ trebuie sa schimbe completurile de 5 judecatori" pe Ziare.com

#CCR completuri Inalta, #inalta curte , #Stiri Administratie