Bulgaria si Ucraina au cazut de acord sa construiasca o autostrada care trece prin Romania

Marti, 29 Mai 2018, ora 11:28
1761 citiri
Bulgaria si Ucraina au cazut de acord sa construiasca o autostrada care trece prin Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Ucraina si Bulgaria au cazut de comun acord sa accelereze constructia unei autostrazi ce uneste orasul Reni, din regiunea Odessa, si Varna, care va trece si prin Romania.

Anuntul a fost facut pe Facebook de presedintele ucrainean Petro Poroshenko, dupa discutiile avute cu prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, transmite The Siver Post.

"Am convenit sa acceleram constructia unui coridor de transport rutier intre regiunea Odessa, Reni, si Varna, prin teritoriul Romaniei. Speram sa atragem resurse materiale ale Uniunii Europene", a scris Poroshenko.

"Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a obtine un drum de doar cateva ore de la Odessa la Varna", a mai spus presedintele Ucrainei.

Potrivit unei fotografii lansate de presedintia Ucrainei, care prezinta o harta cu principalele drumuri din regiune, noul drum pare sa urmeze itinerariul: Odessa - Cetatea Alba / Bolhrad - Reni, Tulcea - Negru Voda - Varna. ...citeste mai departe despre "Bulgaria si Ucraina au cazut de acord sa construiasca o autostrada care trece prin Romania" pe Ziare.com

#Bulgaria Ucraina autostrada Romania, #Poroshenko Borissov autostrada Romania , #Stiri Administratie