Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestenii care au primit voucher pentru bicicleta platesc impozit si trebuie sa il declare la Fisc. Primaria zice ca scria in regulament

Bucurestenii care au primit voucher pentru bicicleta platesc impozit si trebuie sa il declare la Fisc. Primaria zice ca scria in regulament
Bucurestenii care au primit vouchere pentru biciclete anul trecut sunt obligati sa depuna in acest an Declaratia Unica si sa plateasca un impozit de 10%. In caz contrar, vor primi o amenda cuprinsa intre 50 si 500 de lei.

Potrivit ANAF, aceste venituri sub forma de vouchere reprezinta venituri din alte surse.

"Veniturile sub forma voucherelor pentru biciclete se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse care se declara si se impoziteaza prin depunerea Declaratiei Unice de catre beneficiarul veniturilor (persoana fizica), in anul urmator celui de realizare a venitului.

Astfel, pentru veniturile de aceasta natura obtinute in anul 2018, persoana fizica are obligatia depunerii declaratiei unice in anul 2019, prin completarea Capitolului I - Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate in anul 2018 - Sectiunea 1 - Date privind impozitul pe veniturile realizate din Romania in anul 2018", a raspuns ANAF la intrebari transmise de Profit.ro.

In replica, Primaria Capitalei confirma cele precizate de ANAF, dar da vina pe Ministerul de Finante. Mai exact, spune ca a facut doate demersurile necesare pentru ca primaria sa acopere plata acestui impozit, insa autoritatile au decis ca el trebuie platit de beneficiar, conform legii.

"Demarat ca un proiect pilot, Primaria Capitalei a intreprins toate demersurile necesare catre autoritatile competente in vederea obtinerii unui punct de vedere legat de regimul fiscal aplicabil voucherelor acordare in cadrul proiectului. In acest sens, PMB a formulat o solicitare catre Ministerul Finantelor Publice in vederea clarificarii situatiei. In raspunsul formulat de catre Ministerului de Finante este precizat faptul ca in contextul reglementarilor fiscale in vigoare, respectiv prevederile art. 114 - 116 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare "persoanele beneficiare ale voucherelor pentru bicicletele acordate de catre Primaria Municipiului Bucuresti, au obligatia declararii veniturilor".

Urmare a raspunsului formulat de catre Minister, Primaria Muncipiului Bucuresti a revenit cu o propunere privind posibilitatea retinerii la sursa a impozitului pe venit aferent voucherelor acordate, si totodata, eliminarea obligativitatii depunerii de catre fiecare beneficiar a declaratiei privind venitul realizat, in scopul sprijinirii participantilor la proiect. Propunerea aplicarii retinerii la sursa a impozitului pe venit NU a fost acceptat ...citeste mai departe despre "Bucurestenii care au primit voucher pentru bicicleta platesc impozit si trebuie sa il declare la Fisc. Primaria zice ca scria in regulament" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 443 ori