Cazul directorului care a ajuns să dețină o întreagă avere printr-o firmă căpușă. Cum vira milioane de lei din bani publici către firma familiei

Luni, 21 Martie 2022, ora 11:15
2127 citiri
Cazul directorului care a ajuns să dețină o întreagă avere printr-o firmă căpușă. Cum vira milioane de lei din bani publici către firma familiei
Bogdan Șavlovschi FOTO Reporteris.ro

Presa ieșeană dezvăluie cazul grav de incompatibilitate al lui Bogdan Șavlovschi, fostul director de la Oficiul de Cadastru Iași și de la firma de cadastru Hotarnic.

Mai exact, înainte de a fi director, era acționar la Hotarnic, urmând ca mai apoi să își lase bunica în vârstă de 80 de ani în firmă, iar după ce și-a pierdut mandatul, soția sa a preluat 50% din firmă, potrivit reporteris.ro.

Pe firma Hotarnic a cumpărat o proprietate de 250.000 de euro la Ipatele, la 50 de kilometri de Iași, fiind compusă dintr-o cabană de 224 de metri pătrați, un lac, o pădure, un pârâu și un teren arabil.

Cât a fost directorul Oficiului de Cadastru, a distribuit milioane de lei, din bani publici, către firma Hotarnic, mai arată sursa citată.

Locul bunicii a fost luat în 2018 de un alt acționar și, în același an, a început să curgă cu bani de la primăriile din județ către firmă: în perioada 2018 – 2020 (când Șavlovschi a fost schimbat din funcția de la Cadastru), firma Hotarnic SRL a avut 47 de contracte publice cu instituții de stat, în principal primării din județ care accesau bani de la Ministerul Dezvoltării pentru Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023.

Societatea a încasat din cele 47 de contracte 3.480.762 lei. ...citeste mai departe despre "Cazul directorului care a ajuns să dețină o întreagă avere printr-o firmă căpușă. Cum vira milioane de lei din bani publici către firma familiei" pe Ziare.com

#bogdan savloveschi, #oficiu de cadastru, #Iasi, #avere , #Stiri Administratie