Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Averile directorilor din fruntea STB. Adrian Criț, de departe cel mai bogat: sute de mii de euro în terenuri, case, bijuterii și tablouri

Averile directorilor din fruntea STB. Adrian Criț, de departe cel mai bogat: sute de mii de euro în terenuri, case, bijuterii și tablouri

Societatea de Transport București (STB) este principalul operator de transport public din București și Ilfov, ce dispune de aproximativ 2.000 de vehicule: autobuze, troleibuze și tramvaie.

STB a trecut printr-o grevă majoră a angajaților, care timp de cinci zile au refuzat să iasă pe traseu, drept urmare transportul în comun în Capitală a fost paralizat, singurele variante rămase ale bucureștenilor fiind metroul sau taxiul.

Greva de la STB a început joi, 20 ianuarie, și a fost declarată ilegală prin două hotărâri ale Tribunalului București. Angajații STB cer demisia directorului Adrian Criț, piese noi de schimb pentru autobuze, troleibuze și tramvaie și un nou contract colectiv de muncă. Mai mult, Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), organizaţie cu circa 9.000 de membri, este considerat "creierul" grevei spontane, care s-a încheiat marți, 25 ianuarie.

Consiliul de administrație al STB este format din 15 membri, iar din conducerea executivă fac parte 8 persoane. De asemenea, există 6 organizații sindicale în STB, dar numai Sindicatul Transportatorilor din București, cel condus de Vasile Petreanu, este cel reprezentativ.

Averile directorilor STB

Dintre cei opt directori ce fac parte din conducerea executivă a STB, Adrian Criț pare de departe că a strâns cea mai substanțială avere, cu o listă lungă de terenuri și imobile, dar și tablouri, ceasuri și bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

Totuși, o bună parte dintre ei lucrează în cadrul Societății de Transport București încă de când au absolvit studiile universitare, sau chiar din timpul studenției, pornind de la funcții de lăcătuși sau controlori.

Adrian Criț

Adrian Criț este directorul general al STB în martie 2021. A absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Politehnice București, a făcut studii postuniversitare la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” și are un master la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”.

A lucrat o bună perioadă de timp la Registrul Auto Român, din 1999 până în 2010, unde s-a angajat inițial ca inginer, iar mai apoi a ajuns să conducă diverse departamente. Mai notează în CV că a fost director general al Regiei Autonome de Transport București (2010-2011), al Autorității Metropolitane de Transport București (2011-2012), iar din 2016 a ocupat funcția de consilier al direct ...citeste mai departe despre "Averile directorilor din fruntea STB. Adrian Criț, de departe cel mai bogat: sute de mii de euro în terenuri, case, bijuterii și tablouri" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1350 ori