Autoritatile cer oamenilor sa nu mai sune la 112 pentru copaci cazuti. Ce spune Arafat

Sambata, 26 Ianuarie 2019, ora 15:12
1803 citiri
Autoritatile cer oamenilor sa nu mai sune la 112 pentru copaci cazuti. Ce spune Arafat
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile au facut un apel la populatie sa nu mai sune la numarul unic de urgenta 112 pentru a reclama copaci cazuti, precizand ca liniile ar trebui sa fie folosite doar pentru urgente sau pentru situatii in care exista victime. Sute de apeluri au avut loc, incepand de vineri noaptea.

"Sistemul RO-ALERT a fost folosit, in Capitala, pentru transmiterea unui mesaj catre populatie, pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apelare 112", a transmis ISU.

Iata mesajul primit prin sms de multi cetateni:

"Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugam populatia din Bucuresti si Ilfov, sa evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situatii similare, cu exceptia celor cu victime sau care pun in pericol imediat viata. La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situatiilor de urgenta, acordand prioritate urgentelor majore".

La randul sau, secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a explicat de ce oamenii nu ar trebui sa sune pentru a reclama copaci cazuti.

"Conceptul este ca pentru un copac cazut au sunat 10 persoane, nu una. Vom interveni, pentru ca se stie de acest copac, se raporteaza. Lasam liber 112 pentru urgente, incendii", a explicat Arafat, sambata dupa-amiaza, la Antena 3.

Amintim ca sute de copaci au cazut, in Bucuresti, incepand de vineri noaptea, din cauza greutatii ghetii care s-a format pe ei, avariind numeroase masini. De asemenea, cativa oameni au ajuns la spital, fiind raniti de crengi cazute.

Meteorologii au prelungit, sambata dupa-amiaza, codul galben de polei si depuneri de gheata in Bucuresti, pana duminica dimineata.

#mesaj ro alert 112, #112 copaci cazuti Bucuresti, #copaci cazuti gheata Bucuresti , #Stiri Administratie