Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Locul unde s-a născut Arsenie Boca, scos la vânzare pentru 3 milioane de euro. Proprietatea are peste 8 hectare VIDEO

Locul unde s-a născut Arsenie Boca, scos la vânzare pentru 3 milioane de euro. Proprietatea are peste 8 hectare VIDEO

Gospodăria din satul Vața de Sus unde care s-a născut Arsenie Boca este scoasă la vânzare pentru suma de 3.000.000 de euro, potrivit unui anunț actualizat în data de 13 decembrie, publicat pe un site dedicat tranzacțiilor imobiliare.

Proprietatea are suprafața totală de 85.000 de metri pătrați, 2 căsuțe, o anexă și un foișor de vară.

Zian Boca (părintele Arsenie de mai târziu) s-a născut la Vața de Sus la 29 septembrie 1910. A urmat Liceul național ortodox „Avram Iancu” din Brad, Hunedoara, pe care l-a terminat ca șef de promoție în 1929. În același an, Zian Boca (cel care avea să devină Părintele ieromonah Arsenie Boca) s-a înscris la Academia Teologică din Sibiu.

A urmat apoi cursurile Institutului de Arte Frumoase din București și în paralel, a audiat cursuri la Facultatea de medicină ținute de profesorul Francisc Rainer și prelegerile de Mistică creștină ale profesorului Nichifor Crainic de la Facultatea de Teologie din București.

La Sinaia, din 1969 și-a avut chilia și atelierul de pictură, unde s-a retras după 1984 și unde a și închis ochii, la 28 noiembrie 1989, în vârstă de 79 de ani. A fost înmormântat, după dorința proprie, la mănăstirea Prislop, la 4 decembrie 1989 prorocind că aici va fi loc de pelerinaj.

Anunțul de vânzare:

”Se vinde domeniul familiei Arsenie Boca și situat pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, încomuna Vața de Jos, județul Hunedoara.

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

Proprietatea are suprafața totală de 8,5 ha (85.000 mp) – 1.600 mp Teren intravilan, 8,34 Ha Teren extravilan fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România. Prop ...citeste mai departe despre "Locul unde s-a născut Arsenie Boca, scos la vânzare pentru 3 milioane de euro. Proprietatea are peste 8 hectare VIDEO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 272 ori
Citeste mai multe desprearsenie boca locul nasterii vanzare