Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amenzi de 15 milioane de lei pentru mai multe companii de asigurări care au făcut înțelegeri anticoncurențiale

Amenzi de 15 milioane de lei pentru mai multe companii de asigurări care au făcut înțelegeri anticoncurențiale

Consiliul Concurenţei a anunţat marţi, 27 decembrie, că a amendat trei companii şi un broker de asigurări cu amenzi totale în valoare de 15.120.582 milioane lei, pentru înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa asigurărilor de aviaţie din România.

”Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii (Generali S.p.A. UK Branch, Generali România, Omniasig) şi un broker de asigurări (Aon România) cu amenzi totale în valoare de 15.120.582 milioane lei, pentru înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa asigurărilor de aviaţie din România. În urma unei investigaţii, autoritatea de concurenţă a constatat că Aon România Broker de Asigurare Reasigurare S.R.L., Assicurazioni Generali S.p.A. UK Branch, Generali România Asigurare Reasigurare S.A. şi Omniasig Vienna Insurance Group SA s-au înţeles şi au intrat într-un acord de cooperare ce viza piaţa asigurărilor de aviaţie pentru clienţii mari din România. Practic, prin realizarea acestui acord, companiile şi-au împărţit clienţii mari în patru licitaţii organizate de aceştia (ROMATSA, Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti” - CNAB şi Romaero), în acest fel eliminând concurenţa dintre ele”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Companiile au recunoscut încălcarea Legii concurenţei şi, ca urmare, au beneficiat de o reducere a amenzii. Astfel, Consiliul Concurenţei a aplicat următoarele sancţiuni:

- Aon Romania: 343.731 lei

- Generali S.p.A. UK Branch: 8.163.743 lei

- Generali Romania: 1.892.846 lei

- Omniasig: 4.720.262 lei

Aon România, parte din grupul Aon, este un broker de asigurări şi consultant în materie de management al riscurilor, specializat în intermedierea riscurilor complexe, precum cele aferente industriei de aviaţie.

Generali S.p.A. UK Branch este o sucursală a grupului Generali, prezentă pe piaţa londoneză a asigurărilor şi reasigurărilor de aviaţie, iar Generali România, parte a aceluiaşi grup, este o companie de asigurare şi reasigurare prezentă pe piaţa din România.

Omniasig este o companie locală de asigurare şi reasigurare, membră a grupului Vienna Insurance Group.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri sau acorduri între companii care restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească, în special cele care împart pieţele.

Deciziile Consiliului Concurenţei sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat. Agenţia Naţională ...citeste mai departe despre "Amenzi de 15 milioane de lei pentru mai multe companii de asigurări care au făcut înțelegeri anticoncurențiale" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 769 ori