1,8 milioane de euro din banii bucurestenilor pentru un monument dedicat Printului Rainier de Monaco

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 21:55
1125 citiri
1,8 milioane de euro din banii bucurestenilor pentru un monument dedicat Printului Rainier de Monaco
Foto: blog Ionel Stoicescu

Primaria Capitalei a dat din banii bucurestenilor 8,5 milioane de lei (peste 1,8 milioane de euro - n.r.) pentru un ansamblu monumental dedicat Printului Rainier al III-lea de Monaco, ce va fi amplasat in acest an in Parcul Circului.

Proiectul a fost aprobat in 2011, cand primar era Sorin Oprescu, insa initiativa i-a apartinut guvernului Boc, informeaza ProTV.

Initial a fost vorba doar despre o statuie, care a fost ulterior completata cu 7 statuete de bronz ce vor reprezenta numere de circ, in amintirea printului care a patronat renumitul Festival de Circ organizat in Monaco.

Creatorul ansamblului este Ionel Stoicescu (foto), un artist cunoscut ca fiind un apropiat al edililor Capitalei. El a realizat bustul lui Mihai Eminescu, amplasat in 2003 in Parcul National, bustul lui Caragiale, amplasat in 2002 in Parcul Motodrom, dar si monumentul fondatorilor UE, inaugurat in mai 2006 in parcul Herastrau, in zona botezata de bucuresteni "La Capatani".

Acelasi artist a realizat ...citeste mai departe despre "1,8 milioane de euro din banii bucurestenilor pentru un monument dedicat Printului Rainier de Monaco" pe Ziare.com

#statuie Rainier Bucuresti parcul Circului , #Stiri Administratie