Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se cauta firma de constructii pentru renovarea Primariei Capitalei. Vezi cum va arata

Se cauta firma de constructii pentru renovarea Primariei Capitalei. Vezi cum va arata


Lucrarile de modernizare si restaurare a cladirii Primariei Capitalei, din Bulevardul Regina Elisabeta, incep in anul 2014. Valoarea contractului se ridica la 18,5 milioane de euro si va fi atribuit in luna ianuarie, in cadrul unei licitatii publice.

Principalul criteriu de atribuire a contractului va fi cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic, iar durata lucrarilor este de doi ani.

Contractul prevede realizarea lucrarilor de arhitectura, refacerea spatiilor interioare, refacerea tuturor instalatiilor existente si montarea unei centrale termice performante, precum si lucrari de anvelopare exterioare de conservare si restaurare a elementelor de fatada avand in vedere valoarea istorica a cladirii care este monument istoric de categoria A.


Schita a fatadei principale, din planul de modernizare si restaurare a Primariei Capitalei

Proiectul are in vedere si transformarea mansardei imobilului in spatii destinate birourilor, cu o suprafata totala de 2.000 de metri patrati, amenajarea si dotarea corespunzatoare a unei arhive in subsolul imobilului, precum si amenajarea si dotarea la standarde europene a salii Consiliului General.


Schita de amenajare a mansardei, din planul de modernizare si restaurare a Primariei Capitalei

La subsol, va fi amenajata o parcare cu 95 de locuri si prevazuta cu acces auto direct cu rampe de la nivelul strazii, acces direct cu rampe intre nivelurile de parcare.


Schita pentru amenajarea subsolului, din planul de modernizare si restaurare a Primariei Capitalei

Se va asigura un acces facil si fluent la orele de trafic maxim, atat de la nivelul strazii cat si intre nivelurile de parcare. La fiecare nivel de parcare accesul pietonal va fi asigurat cu scari si lift de persoane.

Amenajarile exterioare vor prevedea spatii de circulatii intre functiuni, zone de odihna cu dotari de mobilier urban, iluminat peisager, spatii verzi plantate/jardiniere, se arata in caietul de sarcini.

Lucrari de consolidare, inainte de modernizare

In prezent, imobilul este supus lucrarilor de consolidare la partea de infrastructura prin "metoda izolarii bazei", care au fost incepute in iulie 2010. Realizarea lucrarilor de consolidare este facuta de firma Rotary Construct SRL, iar consultanta tehnica de specialitate acordata pe perioada efectuarii lucrarilor este asigurata de societatea European Business Consult SRL.

Dupa inceperea lucrarilor, a fost necesara completarea expertizei tehnice existente, dar si refacerea solutiei de consolidare pentru punere in siguranta a imobilului din punct de vedere seismic, lucru care a dus la suplimentarea lucrarilor care trebuie efectuate, dar si la modificarea solutiei initiale propuse pentru consolidare.

Primaria Capitalei s-a mutat in sediul de pe Splaiul Independentei in martie 2010, pe perioada lucrarilor de consolidare si reabilitare a cladirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Imobilul situat in Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, in Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat intre anii 1906 si 1911 dupa un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Cladirea formata din subsol, parter si patru etaje are o suprafata construita la sol de 3.814 metri patrati si o arie construita desfasurata de 21.992 de metri patrati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3381 ori